Virgil Musta: „Nu sunt soluţii miraculoase decât respectarea celor trei reguli de aur: distanţarea socială, purtarea măştii şi igiena”

Medicul Virgil Musta susţine că nu există soluţii miraculoase pentru stoparea coronavirusului. Acesta susţine că, dacă oamenii nu respectă cele trei reguli de bază secţiile de terapie intensivă nu vor putea face faţă numărului mare de pacienţi. 

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 18:59
Virgil Musta: „Nu sunt soluţii miraculoase decât respectarea celor trei reguli de aur: distanţarea socială, purtarea măştii şi igiena”

Cele trei reguli de aur sunt distanţarea socială, purtarea măştii de protecţie şi igiena iar conform medicului, dacă românii nu le vor respecta, degeaba se încearcă creşterea capacităţii secţiilor de terapie intensivă.

Citeşte şi: Sfaturile lui Virgil Musta pentru noul an şcolar. Cele 13 reguli de bază la revenirea în şcoli

„Singura soluție cred că e să încercăm să explicăm în fiecare zi oamenilor că nu sunt alte soluții miraculoase decât respectarea celor 3 reguli de aur- distanțarea socială, purtarea măștii și igiena. Dacă nu înțelegem aceste lucruri și nu le vom respecta, degeaba încercăm să creștem capacitatea secțiilor de terapie intensivă, pentru că la un moment dat ele nu vor face față numărului mare de cazuri și de forme severe”, a spus Musta la Digi24.

Conform medicului, românii nu respectă regulile şi autorităţile nu sunt destul de ferme în impunerea acestora.

„Peste tot în lume unde au apărut măsuri de relaxare crește și numărul de cazuri, doar că diferența e că în țările care se respectă imediat se iau măsuri și oamenii, vrând-nevrând, sunt obligați să respecte regulile. La noi, multă lume nu respectă aceste reguli și poate nu suntem destul de fermi în a impune respectarea lor. Cred că acolo unde există risc major sau dovedit că există focare de cazuri, acolo trebuie oprite aceste focare. Cred că activitățile respective trebuie închise. Ați văzut în Italia, în Spania, ce măsuri drastice se iau”, a adăugat el.

De asemenea, Virgil Musta consideră că este dificilă impunerea anumitor măsuri în condiţiile în care România se află în perioadă electorală.

„Este o perioadă electorală și este dificil de a impune anumite măsuri care nu sunt populare, dar experiența ne arată că țările care au fost mai riguroase, a căror populație respectă, poate din educație, regulile trec mult mai bine peste aceste perioade de reactivare a virusului”, a mai spus medicul.