Virgil Musta: „Nu ştim ce să facem în continuare. E un moment dificil pentru populaţie. Va fi mare tragedie în familiile noastre”

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, avertizează că România se află într-un moment dificil, având în vedere creşterea cazurilor de coronavirus şi a deceselor. Secţiile de Terapie Intensivă sunt pline, "nu ştim ce facem în continuare", a mai spus Musta.

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 09:53
Virgil Musta: „Nu ştim ce să facem în continuare. E un moment dificil pentru populaţie. Va fi mare tragedie în familiile noastre”

„E o consecinţă firească a creşterii din ultimele 3 săptămâni. Cresc şi cazurile de la ATI şi decesele. Boala ajunge şi la cei cu comorbidităţi importante, care evoluează sever. De aceea, secţiile ATI sunt pline. Suntem undeva la capătul locurilor disponibile, paharul s-a umplut. Nu ştim ce facem în continuare. E un moment dificil pentru noi, ca populaţie. Primim solicitări de internare a pacienţilor. Noi nu mai avem locuri la ATI, încercăm să-i trimitem pe pacienţi la alte spitale. Putem prelua doar forme mai uşoare”, a declarat Virgil Musta.

„Noi am avut tot timpul medicamente. Avem şi studii prin care putem da medicamente care permit o evoluţie bună a pacienţilor. Dar, în momentul de faţă niciun medicament nu e foarte eficient. Trebuie administrate precoce. Cu cât le dai mai devreme, cu atât şansa de îmbunătăţire a sănătăţii pacientului creşte”.

„Viaţa oamenilor trebuie să continue, nu putem să ne blocăm într-o pandemie. Dar trebuie să se modifice”

„E o mare dezamăgire a mea. Lupta noastră e împărţită între lupta din spital şi lupta cu ce transmitem comunităţii. Prevenţia în momentul acesta e singura viabilă. Dar consider că nu a avut mare succes comunicarea de până acum. Noi trebuie să ne continuăm viaţa, nu putem să ne blocăm într-o pandemie. Doar că viaţa noastră trebuie să se modifice. Putem avea orice activitate, dacă respectăm regulile de protecţie”.

Medicul e de părere că numărul de noi infectări va mai creşte şi că intrăm într-o fază a pandemiei incontrolabilă.

„Va mai creşte numărul de cazuri. Dacă azi se iau măsuri eficiente, rezultatul va fi abia peste două săptămâni. Cred că intrăm într-o fază necontrolabilă a pandemiei”.

„Eu m-am uitat la ce s-a întâmplat în Italia în urmă cu şase luni, când situaţia scăpase de sub control. Pacienţii mureau pe stradă, acasă. A fost o adevărată tragedie. Dacă vom ajunge la aşa multe cazuri încât să ne copleşească, va fi mare tragedie în familiile noastre”.

BILANŢ coronavirus 6 octombrie. RECORD de decese şi de pacienţi la ATI. Numărul cazurilor noi de COVID-19 a trecut iar de 2.000

Record de decese şi de pacienţi la ATI, anunţat de Grupul pentru Comunicare Strategică. Autorităţile au anunţat că 73 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit. Până acum cei mai mulţi morţi fuseseră anunţaţi în data de 1 septembrie 2020 – 60 de oameni. De asemenea, numărul pacienţilor în stare gravă internaţi la Terapie Intensivă a depăşit 600. Mai mult, 2.121 de cazuri noi au fost raportate la 6 octombrie după efectuarea a 23.476 de teste.


loading...