Virgil Popescu, despre facturile la energie: „Furnizorii au greşit. Stau şi mă gândesc dacă nu e intenţionat ca să îşi bată joc de oameni”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, face apel la furnizorii de energie să emită facturile compensate. El cere intervenția autorităților de reglementare.

10 ian. 2022, 22:30
Virgil Popescu, despre facturile la energie: „Furnizorii au greşit. Stau şi mă gândesc dacă nu e intenţionat ca să îşi bată joc de oameni”

Virgil Popescu afirmă că sunt furnizori care nu facturează corect, încasează mai mulţi bani, apoi stornează facturile.

„Furnizorii au greșit. Au greșit pentru că au emis facturi către oameni fără compensare, fără plafonare. Un mare furnizor, nu-i dau numele, până astăzi a dat drumul la facturi fără să aplice legea. Abia astăzi, probabil în urma controlului declanșat de către Autoritatea de Protecția Consumatorului solicitat de mine săptămâna trecută pentru a verifica la absolut toți furnizorii de energie electrică și gaze naturale dacă aplică legea, abia în urma acestui control, care a pornit și avansează, au început să emită facturi. Toți au dat, să zicem așa în ghilimele, vina pe faptul că a trebuit să-și adapteze programele informatice. Atât de greu să fie să-ți adaptezi un program informatic pentru a face niște scăderi înmulțiri, împărțiri?…Că până la urmă lucrurile sunt simple… Eu totuși, fac un apel către toți furnizorii să-și revină și să dea drumul la facturile corectate la absolut toți oamenii”, a spus, la Realitatea TV, Virgil Popescu.

Facturile au sărit în aer. Mii de pensionari sunt disperaţi că veniturile nu acoperă nici jumătate din factură!

„Oamenii au nevoie de bani. Nu trebuie să le bage mâna în buzunar. Este suficient, este gata, ajunge. Trebuie să înceapă să-și facă treaba dacă n-au făcut-o până acum. În statul acesta există mai multe organe de control. Există Protecția Consumatorului care a acționat foarte repede, există Autoritatea de Reglementare în Energie, care ar trebui și ea să demareze un control, există Consiliul Concurenței pentru lucruri mai mari, dacă sunt înțelegeri de tip cartel și evident, există și Antifrauda, care și ea este la ANAF, care își ia este într-un control tematic absolut pe toată energia și așteptăm să vedem rezultate. Eu cred că absolut toți toate instituțiile statului trebuie să lucreze mână în mână, împreună și cu noi, cu Ministerul Energiei, cu guvernul, în așa fel încât să se pună o dată ordine în această în această piață a energiei, în această facturare. Stau să mă gândesc dacă nu fac cumva așa intenționat ca să își bată joc de oameni… Să știți că seara stau să mă gândesc… Oare ce o fi așa greu să emiți facturi cum trebuie?”, a încheiat Virgil Popescu.

EXCLUSIV Marius Budăi anunţă când se vor mai majora pensiile: „Trebuie să renegociem unele jaloane din PNRR, astfel încât românii să nu fie săraci”


loading...
Partenerii noștri