Virgil Popescu dezvăluie cât a plătit ultima factură la gaze. „Am preţul din contract de anul trecut”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, joi, că ultima sa factură la gaze pe care a plătit-o a avut o valoare de 400 de lei.

06 ian. 2022, 23:40
Virgil Popescu dezvăluie cât a plătit ultima factură la gaze. „Am preţul din contract de anul trecut”
Virgil Popescu

Virgil Popescu a afirmat că a achitat chiar azi factura la gaze.

„Chiar în dimineaţa aceasta am plătit facturile la energie electrică şi gaze naturale. M-am uitat la gaze naturale, am un contract încheiat anul trecut şi este încă în derulare, am preţul din contract de anul trecut. S-a întâmplat să fie”, a afirmat ministrul Energiei, potrivit Antena3.

„Ultima factură pe care am plătit-o astăzi mi-a venit 400 de lei”, a dezvăluit Virgil Popescu.

Citeşte şi: BMW lansează vopseaua care îşi schimbă culoarea la apăsarea unui buton. Tehnologia inovatoare, prezentată la CES 2022 FOTO&VIDEO

De altfel, ministrul Energiei a explicat că tariful pentru gaze nu s-a schimbat în contractul său.

„E preţul pe care îl plăteam şi anul trecut, exact acelaşi preţ”, a mai spus Virgil Popescu.

Citeşte şi: Gestul banal care scade factura la gaze cu 100 de lei pe lună

Virgil Popescu: „Suntem dependenţi de gazul rusesc. Deşi avem gaz, nu avem gaz suficient”

Chiar dacă este unul dintre cei mai importanţi producători de gaze naturale, România rămâne dependentă de gazul rusesc, a menţionat ministrul Energiei.

”România este o ţară producătoare de gaz, al doilea mare producător de gaz. E adevărat, pe perioada de iarnă ne asigurăm din import diferenţa de gaze.

Dacă ne uităm la conductele care trec pe lângă România ajungem la concluzia că gazul care poate să vină în România pentru a asigura necesarul pentru iarnă – acel 20-25% din import pe perioada de iarnă – este tot gazul rusesc. Suntem dependenţi de gazul rusesc. Deşi avem gaz, nu avem gaz suficient”, a declarat Virgil Popescu, la Antena3.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu cere altă lege pentru compensarea facturilor la energie şi gaze

Totodată, ministrul a mai afirmat că este nemulţumit de preţul gazului în general, nu doar de preţul gazului rusesc.

”De aceea, preţurile sunt aproximativ la fel cu preţurile de pe bursele europene, pentru că altfel ar pleca, am rămâne fără marfă”, a mai menţionat Popescu.

Citeşte şi: Atenție români! Doar 10% dintre cetățeni vor primi compensări pentru consumul de gaze și 15 % vor beneficia de reduceri la energia electrică. Care este motivul