Virgil Popescu, după scandalul din Parlament pe legea offshore: „AUR nu pierde nicio ocazie ca să puncteze agenda Rusiei”

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a declarat, marţi, că legea offshore este foarte importantă şi nu înţelege graba cu care actul normativ este trecut prin Parlament, beneficiarul gazelor din Marea Neagră fiind o companie de stat, dar nu a statului român, ci a celui austriac.

17 mai 2022, 16:59
Virgil Popescu, după scandalul din Parlament pe legea offshore: „AUR nu pierde nicio ocazie ca să puncteze agenda Rusiei”

În timpul dezbaterilor din comisiile reunite de buget, finanţe şi industrii ale Camerei Deputaţilor pe legea offshore, președintele AUR l-a numit din nou „hoț” pe ministrul de la Energie. De asemenea, l-a certat și pe reprezentantul OMV de la Parlament, pe care l-a numit tot „hoț”.

„Este o lege foarte importantă care intră în circuitul Camerei Deputaţilor şi în câteva zile este votată şi nu înţelegem motivul acestei grabe. Nu înţelegem graba şi sperăm să discutăm punct cu punct, amendament cu amendament această lege, nu cum s-a făcut cu legea compensării. Atunci a ieşit ceva scris pe genunchi”, a declarat Simion, printre altele.

Ministrul Energiei scrie că propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore, care a fost iniţiată de el alături de colegii din Parlament Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor şi Varujan Pambuccian, a fost dezbătută astăzi în cadrul comisiilor reunite de Industrii şi Servicii şi Buget Finanţe.

”Le mulţumesc colegilor deputaţi pentru votul pozitiv dat raportului de adoptare al legii, care va intra mâine la votul final. Este un proiect de lege care va debloca investiţiile din Marea Neagră, asigură stabilitate şi predictibilitate cadrului legislativ, elimină un prag de impozitare de sub 85 de lei în condiţiile în care probabil preţul de cost, din estimări, se apropie de această cifră şi nu este normal să impozităm ceea ce este preţ de cost”, spune ministrul, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Tensiuni în Parlament, pe tema legii off-shore. George Simion și Virgil Popescu, din nou în prim-plan: „Hoțule!” (VIDEO)

Virgil Popescu arată că ”proiectul asigură, pe de altă parte, un mecanism al statului român ca, în caz de criză, să asigure cu prioritate aprovizionarea României şi, de asemenea, o verificare a contractelor bilaterale, tocmai pentru a preîntâmpina posibile probleme în aprovizionarea cu gaze naturale a ţării noastre”.

Ministrul s-a referit şi la incidentul din comisie, când parlamentarii AUR au făcut scandal.

”Din păcate, am constatat cu regret că unii parlamentari, pe care îi bănuiesc că reprezintă cu ardoare interesele Rusiei, au încercat să provoace diversiuni, să propage minciuni şi neadevăruri. Condamn, din nou, cu fermitate acest tip de comportament pasiv – agresiv, neadecvat şi am încredere că românii vor sancţiona asta. Aşa cum au anunţat şi colegii deputaţi liberali, grupul PNL din Camera Deputaţilor va depune sesizare pentru sancţionarea parlamentarilor AUR care au avut un comportament inacceptabil”.

Popescu spune că ”AUR nu pierde nicio ocazie să puncteze pe agenda lui Putin, cu atât mai mult astăzi, când Parlamentul grăbeşte aprobarea Legii offshore, cea care va reda independenţa energetică României”.

”Nici eu, nici colegii din PNL, nu putem tolera comportamentul AUR care a urmărit intimidarea celor prezenţi. Condamnăm violenţa în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât astăzi AUR a atacat inclusiv reprezentanţii companiilor private prezente la dezbateri”, spune Popescu.

Citeşte şi: PNRR-ul României va putea fi modificat. Comisia Europeană permite schimbări. Cum va influenţa creşterea pensiilor


loading...
Partenerii noștri