VIDEO George Simion, dat afară de jandarmi din Ministerul Energiei. Liderul AUR a deturnat cu scandal conferinţa de presă a ministrului Virgil Popescu. : „Aşteptăm să ne explice cum e cu taxa pe soare. Nu vrea să răspundă în faţa românilor”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţase o conferinţă de presă la sediul ministerului, luni, la ora 12:30, dar în cele din urmă a suspendat evenimentul, fără să anunţe o dată sau o oră la care va fi reprogramat.

05 dec. 2022, 12:52
VIDEO George Simion, dat afară de jandarmi din Ministerul Energiei. Liderul AUR a deturnat cu scandal conferinţa de presă a ministrului Virgil Popescu. : „Aşteptăm să ne explice cum e cu taxa pe soare. Nu vrea să răspundă în faţa românilor”

Virgil Popescu a luat decizia de a suspenda conferinţa de presă, fără a anunţa data la care a fost reprogramată, după ce preşedintele AUR George Simion şi-a făcut apariţia la eveniment şi a pătruns în sală.

În locul lui Virgil Popescu a apărut la pupitru secretarul de stat Sergiu Niculescu, care a anunţat că este suspendată conferinţa, până se va rezolva problema acreditărilor.

În urma anunţului, Sergiu Niculescu a părăsit sala, astfel că la pupitru a urcat chiar George Simion, care s-a adresat scurt presei.

„Am venit pentru a pune intrebari despre teme de interes, precum embargoul pus pe titeiul rusesc, cresterea pretului la pompa si taxa pe soare. Am apelat la instrumente parlamnetare si domnul Virgil Popescu nu a venit sa raspunda in Parlament si nu vrea sa dea explicatii in fata romanilor. Am 10 intrari in Ministerul Energiei, cerand audiente la ministru si nu vrea sa participe. Asteptam sa ne escorteze afara, pana ne explica si noua cum e cu taxa pe soare. Am intrat, daca e o problema, sa vina un organ al statului roman sa ne spuna.”, a spus George Simion, întrebat de ce a ales să se prezinte la conferinţa de presă şi cum a intrat, în absenţa unei acreditări.

George Simion şi-a continuat apoi periplul pe holurile ministerului Energiei, căutându-l pe Virgil Popescu şi transmitând totul live pe Facebook.

La ora 12:56, în minister şi-a făcut apariţia un echipaj al Jandarmeriei, pentru a-l scoate pe deputatul AUR din sediu.

„Sunt parlamentar, am incalcat vreo lege? Eu astept o comunicare din partea ministrului Energiei, sunt parlamentar si stau aici. Va dau buletinul, trebuie sa ma legitimati, nu?”, le-a comunicat Simion jandarmilor, dar a refuzat să iasă din sediul Ministerului Energiei.

În curs de actualizare…

Citeşte şi: Diana Şoşoacă se dezlănţuie la adresa BOR, chiar în Postul Crăciunului: „Bă, vă iau pe toţi la rând! Legea talionului: ochi pentru ochi!”