Virgil Popescu, la reuniunea informală a Consiliului Energie: Am informat CE asupra planurilor autorităților române de a adopta măsuri suplimentare pentru a crește sprijinul acordat consumatorilor finali

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a participat la reuniunea informală a Consiliului Energie, de la Amiens, Franța, unde a avut loc o nouă rundă de dezbateri ministeriale pe tema crizei prețurilor ridicate la energie în UE.

22 ian. 2022, 16:16
Virgil Popescu, la reuniunea informală a Consiliului Energie: Am informat CE asupra planurilor autorităților române de a adopta măsuri suplimentare pentru a crește sprijinul acordat consumatorilor finali

„Criza prețurilor la energie este o preocupare majoră în toate Statele Membre UE, măsurile la nivel național fiind cele mai eficiente, la acest moment, pentru diminuarea efectelor negative”, a declarat minstrul Energiei, Virgil Popescu.

Ministrul a precizat că la reuniune a reamintit de măsurile adoptate de România la finele anului trecut pentru protejarea consumatorilor vulnerabili și a diferitelor categorii de consumatori, precum cei casnici, IMM-uri, spitale.

Citeşte şi: Decizie de ultimă oră privind facturile umflate la energie. Ce sunt obligaţi să facă furnizorii, conform ultimei OUG

„Am informat Comisia Europeană asupra planurilor autorităților române de a adopta măsuri suplimentare pe termen scurt pentru a crește intensitatea sprijinului acordat consumatorilor finali.

Am subliniat demersurile realizate de autoritățile naționale competente în monitorizarea implementării cadrului legislativ existent pentru a proteja consumatorii, inclusiv din perspectiva emiterii corecte a facturilor la energie”, a afirmat Virgil Popescu, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Preţul energiei şi al gazului, greu de suportat chiar şi pentru companiile active în domeniu energetic. Cel mai mare distribuitor din România, obligat să-şi diminueze consumul de utilităţi

Dezbaterile ministeriale au vizat și tema eficienței energetice în contextul negocierilor actuale la nivel european pe pachetul legislativ Fit for 55.

„Am susținut, alături de colegii mei din alte State Membre, importanța menținerii unui cadru flexibil pentru Statele Membre în alegerea celor mai rentabile măsuri din punct de vedere economic, cu considerarea circumstanțelor naționale.

În cadrul dejunului de lucru, am avut un schimb de opinii pe tema dezvoltării pieței hidrogenului în UE, ocazie cu care am evidențiat interesul României pentru accelerarea dezvoltării hidrogenului produs din surse regenerabile și cu emisii scăzute de carbon și a infrastructuri corespunzătoare”, a mai spus Virgil Popescu.