Virgil Popescu: „Termocentralele nu se închid, nu este un subiect. În PNRR nu vorbim despre închidere ci este preluat programul de restructurare”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat vineri, după şedinţa de Guvern, că termocentralele nu se închid iar prin legea decarbonării intră într-o rezervă tehnică şi rămân acolo până în 2030.

11 nov. 2022, 13:10
Virgil Popescu: „Termocentralele nu se închid, nu este un subiect. În PNRR nu vorbim despre închidere ci este preluat programul de restructurare”

”Nu se închide nicio termocentrală, am mai spus şi spun încă o dată acest lucru, termocentralele nu se închid, nu este un subiect acest lucru. Termocentralele, prin legea decarbonării, intră într-o rezervă tehnică, rămân acolo, în rezerva tehnică, până în 2030”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a arătat că este vorba despre un program de restructurare al Complexului Energetic Oltenia, în care guvernele din 2020, 2021, 2022 au băgat, până acum, 1 miliard de euro pentru a ajuta compania să iasă dintr-o situaţie în care era în pragul falimentului.

”Vorbim despre încă 1 miliard de euro, aprobaţi deja, pentru modernizare, trecere de la cărbuni la gaz, 1,325 de MW de energie pe bază de gaz vor fi puse în funcţiune până la finalul programului de restructurare, 747 de Mw energie regenerabilă. La finalul acestui program, Complexul CE Oltenia va avea 1325 gaz, va avea producţie pe bază de cărbune, 1.000 de MW şi va avea şi 747 regenerabili. Nu vorbim de nicio închidere, nu are rost să vorbim de acest lucru, iar în PNRR nu vorbim despre închidere ci este preluat programul de restructurare, nu este nimic în plus în PNRR faţă de acest program”, a mai spus Popescu, arătând că legea decarbonării tocmai a statutat acest lucru, scrie News.ro.

”Rezerva tehnică presupune la rândul ei nişte reguli de ajutor de stat”, a mai menţionat el, despre situaţia angajaţilor acestui complex.

Citeşte şi: Dana Budeanu dă de pământ cu Clotilde Armand și Nicușor Dan: „E fără precedent ce se întâmplă acum la Sectorul 1 și la Capitală. Așa se face politică în România”