Virus informatic care spionează dispozitive Apple

Manifestanţii prodemocraţie din Hong Kong sunt vizaţi de un virus informatic care spionează sistemul de operare ale dispozitivelor Apple iPhone şi iPad, potrivit unor experţi citaţi de revista Time în ediţia electronică.

02 oct. 2014, 07:38
Virus informatic care spionează dispozitive Apple

Cunoscut ca Xsser, virusul este capabil să colecteze date precum mesajele text, fotografiile şi parolele din dispozitivele mobile, a precizat compania Lacoon Mobile Security, scrie cugetliber.ro.

Citeşte şi Criza din Hong Kong este o AFACERE INTERNĂ chineză

Virusul este găzduit de acelaşi domeniu care conţine şi un program fals pentru sistemul de operare Android, care a fost prezentat ca o aplicaţie pentru organizarea protestelor şi a fost distribuit în Hong Kong săptămâna trecută.

„Atacurile care vizează atât dispozitivele iOS cât şi pe cele cu Android sunt rare şi indică faptul că ar putea fi coordonate de o organizaţie foarte mare sau de un stat”, a afirmat Lacoon într-un comunicat.

Citeşte şi Hong Kong: Studenţii îşi INTENSIFICĂ demonstraţiile pentru DEMOCRAŢIE

Hong Kong se confruntă cu cea mai gravă criză politică de când insula a fost retrocedată Chinei, în 1997, după ce mii de persoane au ieşit în stradă în semn de protest faţă decizia Beijingului, anunţată în august, de a permite votul universal pentru alegerea premierului local în 2017, păstrând, totuşi, controlul asupra candidaturilor.