Virus informatic care spionează dispozitive Apple

Publicat: Joi, 02 Octombrie 2014 10:38 // Actualizat: Joi, 02 Octombrie 2014 10:38 // Sursa: romaniatv.net

Manifestanţii prodemocraţie din Hong Kong sunt vizaţi de un virus informatic care spionează sistemul de operare ale dispozitivelor Apple iPhone şi iPad, potrivit unor experţi citaţi de revista Time în ediţia electronică.

Foto: cugetliber.ro

Cunoscut ca Xsser, virusul este capabil să colecteze date precum mesajele text, fotografiile şi parolele din dispozitivele mobile, a precizat compania Lacoon Mobile Security, scrie cugetliber.ro.

Citeşte şi Criza din Hong Kong este o AFACERE INTERNĂ chineză

Virusul este găzduit de acelaşi domeniu care conţine şi un program fals pentru sistemul de operare Android, care a fost prezentat ca o aplicaţie pentru organizarea protestelor şi a fost distribuit în Hong Kong săptămâna trecută.

"Atacurile care vizează atât dispozitivele iOS cât şi pe cele cu Android sunt rare şi indică faptul că ar putea fi coordonate de o organizaţie foarte mare sau de un stat", a afirmat Lacoon într-un comunicat.

Citeşte şi Hong Kong: Studenţii îşi INTENSIFICĂ demonstraţiile pentru DEMOCRAŢIE

Hong Kong se confruntă cu cea mai gravă criză politică de când insula a fost retrocedată Chinei, în 1997, după ce mii de persoane au ieşit în stradă în semn de protest faţă decizia Beijingului, anunţată în august, de a permite votul universal pentru alegerea premierului local în 2017, păstrând, totuşi, controlul asupra candidaturilor.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
android Apple Apple iPhone Hong Kong iOs iPad virus virus informatic Xsser
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 oct 20:21
...de operare ale dispozitivelor Apple iPhone şi iPad, potrivit unor experţi citaţi de revista Time în ediţia electronică. Citește mai departe…

...
02 oct 11:09
...operare ale dispozitivelor Apple iPhone şi iPad, potrivit unor experţi citaţi de revista Time în ediţia electronică. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
02 oct 11:07
...sistemul de operare ale dispozitivelor Apple iPhone şi iPad, potrivit unor experţi citaţi de revista Time în …read more ...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H