Virusul care provoacă infecţii la creier sau pneumonii fatale. Semnalul de alarmă tras de medici: „Verificaţi dacă sunteţi vaccinaţi”

Virusul care provoacă vărsatul de vânt poate fi extrem de periculos. Medicii avertizează că acesta este extrem de contagios şi că poate provoca infecţii la creier sau chiar pneumonii fatale.

22 feb. 2022, 19:54
Virusul care provoacă infecţii la creier sau pneumonii fatale. Semnalul de alarmă tras de medici: „Verificaţi dacă sunteţi vaccinaţi”
Virusul care provoacă infecţii la creier sau pneumonii fatale. Semnalul de alarmă tras de medici: "Verificaţi dacă sunteţi vaccinaţi"

Virusul care provoacă infecţii la creier sau pneumonii fatale. Este vorba despre virusul varicella-zoster, care provoacă vărsatul de vânt.

Virusul care provoacă infecţii la creier sau pneumonii fatale

Virusul varicella-zoster a provocat peste 10.000 de cazuri doar în 2021, în Australia, regiunea Queensland.

„Rata de reproducere este între 3 şi 13. Asta înseamnă că o persoană infectată poate infecta la rându-i între 3 şi 13 persoane. Eforturile de distanţare socială şi fizică devin, practic, ineficiente în faţa unui virus care se transmite atât de uşor”, a declarat Robert Booy, expert în boli infecţioase la Universitatea din Sydney, scrie dcnews.ro. 

Citeşte şi Alimente aflate pe ‘lista neagră’. Nu le consumați sub nicio formă dacă sunteți diabetici sau dacă vreți să preveniți această boală

Vărsatul de vânt se transmite prin contact, dar şi aerogen sau prin contactul cu fluidele care ies din bubele provocate de această boală. Medicii spun că acest virus este cu noi de mult timp şi că probabil nu vom scăpa de el prea curând.

„Este cu noi de mult timp şi va mai fi, probabil, pentru la fel de mult timp. Nu este un virus de care vom scăpa. Tocmai de aceea, este important să verificăm dacă sunt copii mai mari, adolescenţi, adulţi tineri, care au avut boala şi care nu s-au vaccinat în copilărie. Mergeţi la medicul de familie, verificaţi-vă istoricul.

E foarte important, pentru că adulţii pot face encefalită, o infecţie în creier adică, sau pot avea pneumonii severe, care pot fi fatale”, a declarat Clare Walker, secretar al Asociaţiei Medicilor

Dr. Booy a reiterat un avertisment al autorităţilor către părinţii care încearcă, în mod intenţionat, să îşi infecteze copiii.

„Sunt rare cazurile în care vedem oameni care vor să îşi infecteze copiii, dar ele există. Mă bucur, însă, că oamenii au înţeles că aceste virusuri pot fi periculoase pentru copii, mai ales la vârste fragede”, a spus el.

Citeşte şi Boala teribilă de care suferă Gabriela Cristea. „Trebuie să fac RMN, m-am programat deja!”


loading...
Partenerii noștri