Virusul misterios din China face noi victime. S-a răspândit şi în Thailanda, Japonia, Coreea de Sud

Virusul misterios din China face noi victime, după ce s-a răspândit şi în Thailanda, Japonia, dar şi Coreea de Sud. Casa Naţională de Sănătate a avertizat că este necesară o monitorizare atentă, având în vedere faptul că metodele de transmitere nu sunt cunoscute.

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 07:39
Virusul misterios din China face noi victime. S-a răspândit şi în Thailanda, Japonia, Coreea de Sud

Peste 60 de cazuri au fost confirmate ale noului coronavirus, însă experții din Marea Britanie estimează aproximativ 1.700. Singapore și Hong Kong au verificat pasagerii aerieni de la Wuhan, iar autoritățile americane au anunțat măsuri similare pe trei mari aeroporturi din San Francisco, Los Angeles și New York.

Citeşte şi: Un nou tip de virus, posibila cauză a formei misterioase de pneumonie care s-a răspândit în China

În timp ce focarul este centrat pe orașul central chinez Wuhan, au existat două cazuri în Thailanda, unul în Japonia şi unul în Coreea de Sud. Oficialii chinezi spun că virusul provine de la animale infectate dintr-o piață de fructe de mare și animale sălbatice din Wuhan.

Biroul OMS din China a declarat că analiza este utilă și îi va ajuta pe oficiali să aibă răspunsul la focar: „Nu se cunoaşte exact modalitatea de transmitere şi nici măsura în care s-a răspândit sau sursa acesteia”.

Două persoane au murit din cauza bolilor respiratorii apărute în orașul Wuhan în decembrie.

Ce este coronavirus?

Oficialii din China și Organizația Mondială a Sănătății au concluzionat că infecția este un coronavirus, după ce probele virale au fost prelevate de la pacienţi şi analizate în laborator.

Coronavirusurile fac parte dintr-o familie mare de viruși, care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces.

Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu. Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia și apoi 37 de țări, în perioada 2002 – 2003.

Virusul a provocat pneumonie la unii pacienți, fiind fatal pentru doi dintre ei.