Virusul mutant, în New York. A apărut primul caz de contaminare

Virusul mutant a ajuns şi în New York. Un prim caz de contaminare cu varianta britanică a noului coronavirus, mai contagioasă, a fost depistat, a anunţat guvernatorul Andrew Cuomo. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 de ani, care locuieşte într-un oraş situat la nord de Albany, capitala statului.

05 ian. 2021, 15:02
Virusul mutant, în New York. A apărut primul caz de contaminare
Virusul mutant a ajuns şi în New York. Un prim caz de contaminare a fost depistat

Virusul mutant, în New York. Se pare că bărbatul infectat nu a călătorit recent – ceea ce ar putea indica o contaminare locală în curs, relatează Reuters, citat de News.ro.

Citeşte şi: Împuşcături la catedrală. Un bărbat a deschis focul la un concert de Crăciun la New York, el a fost ucis de poliţie

Virusul mutant, în New York

Acest singur caz de contaminare cu varianta britanică a fost depistat în statul New York în urma efectuării a 5.000 de teste în acest sens.

În cazul în care varianta britanică a noului coronavirus se răspândeşte în stat, ”datele se schimbă”, iar autorităţile ar putea plasa în izolare anumite zone, a avertizat Cuomo.

New York a pierdut 70.000 de locuitori

Zona New York a pierdut aproximativ 70.000 de locuitori în perioada lunii ianuarie și începutul lunii decembrie, conform unui studiu care estimează o cădere corespunzătoare a venitului cu 34 miliarde dolari.

De la începutul pandemiei de coronavirus, mii de familii înstărite s-au stabilit în suburbiile din New York sau chiar mult mai departe, până în Vermont sau Pennsylvania. Conform colectării și analizei datelor referitoare la mobilitatea Unacast, aproximativ 3,5 milioane de persoane s-au stabilit în metropola din New York, pe când 3,57 milioane au plecat între 1 ianuarie și 7 decembrie.

Citeşte şi: Nuntă cu 7000 de persoane, fără mască, în New York | VIDEO

Cifrele se bazează pe date colectate de pe smartphone-urile persoanelor, cu acordul acestora. Odată colectate, informațiile sunt agregate și anonimizate. Analiza datelor arată că, în timp ce venitul total al celor 3,5 milioane de oameni care s-au stabilit în regiune a fost de 264 miliarde de dolari, cel al celor 3,57 milioane de oameni care au plecat a fost de 298 miliarde.

Noii rezidenți câștigă considerabil mai puțin decât cei care au plecat. Aceasta înseamnă că își pot permite mai puțin în ceea ce privește împrumuturile pentru locuințe, chirie, restaurante sau cumpărături”, analizează autorii studiului.