Nuntă cu 7000 de persoane, fără mască, în New York | VIDEO

O nuntă cu 7000 de persoane, fără mască, s-a "strecurat" într-o sinagogă din Brooklyn, New York, sfidând restricțiilor împotriva coronavirusului impuse de guvernatorul Andrew Cuomo. Pe 8 noiembrie, mulțimea s-a adunat pentru a sărbători căsătoria lui Yoel Teitelbaum, nepotul lui Satmar Aaron Teitelman.

23 nov. 2020, 10:28
Nuntă cu 7000 de persoane, fără mască, în New York | VIDEO
Nuntă cu 7000 de persoane, fără mască, în New York

Nuntă cu 7000 de persoane, fără mască. Pentru a ţine ascuns evenimentul, comunitatea a împărtășit informațiile despre nuntă de la om la om, deoarece organizatorii au vrut să evite apariţia „presei lacome și oficialilor guvernamentali”, scrie Daily Mail.

Mulțimea s-a înghesuit chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus în oraș și în stat a crescut, iar primarul Bill de Blasio și Cuomo au ameninţat blocarea ulterioară, dacă focarul nu este ţinut sub control.

Citeşte şi: Poliţistul român care a ajuns erou pe Times Square, în New York. Robert a salvat prin gestul său 60 de vieţi

Nuntă cu 7000 de persoane, fără mască, în New York

Din cauza situației cu restricțiile guvernamentale, pregătirile au fost făcute în secret și discret, pentru a nu atrage atenția străinilor. În ultimele săptămâni, organizatorii au lucrat încontinuu pentru a aranja totul în cel mai bun mod posibil. Toate notificările despre sărbătorile viitoare au fost transmise verbal, de la om la om, fără notificări scrise, afișe pe pereții sinagogii, invitații trimise prin poștă și nici măcar o ştire în vreo publicație, inclusiv în acest ziar”, a scris ziarul idiș Der Blatt, publicația sectei Satmar. pe 13 noiembrie, potrivit New York Post.

Imaginile arată mulţimea împânzită în sală, fără măști de protecţie

Acum că nunta a trecut, slavă Domnului, sentimentul exprimat de toți este: cât de privilegiați suntem, cât de norocoasă este secta noastră, am meritat experiența unei nopţi glorioase‘, a mai scris Der Blatt.

Citeşte şi: O nuntă cu 10.000 de persoane din New York a fost anulată de autorităţi

FDNY, o agenţie care inspectează site-urile pentru încălcări ale restriţiilor împotriva COVID-19, nu a fost chemat să inspecteze templul în ciuda mulțimii de acolo. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al FDNY, Frank Dwyer, a declarat pentru New York Post că nunta a „încălcat în mod clar” restricțiile.

Adunările religioase pot fi ținute în interior, dar trebuie să aibă loc într-o singură cameră și cu o capacitate de 50%. De asemenea, trebuie purtate măști, iar cei care nu se află în casă trebuie să mențină distanța socială.