Virusul West Nile face o primă victimă în Macedonia

Un prim deces provocat de infectarea cu virusul West Nile a fost înregistrat în Macedonia, ridicând la cinci numărul persoanelor care au murit de la începutul lunii septembrie din cauza acestei boli în Balcani, a anunţat joi ministerul macedonean al Sănătăţii.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 05:30
Virusul West Nile face o primă victimă în Macedonia

„O persoană în vârstă de 53 de ani a murit din cauza unei encefalite provocate de virusul West Nile, în timp ce alte două persoane sunt spitalizate la Skopje”, a afirmat ministerul într-un comunicat.

Aceste trei persoane au fost internate în urmă cu o săptămână, a precizat ministerul.

Decesul înregistrat ridică la cinci numărul persoanelor care au murit din cauza virusului West Nile în Balcani de la începutul lunii septembrie, trei decese fiind înregistrate în Serbia şi un altul în Kosovo. Autorităţile sârbe din domeniul sănătăţii au confirmat 37 de cazuri de infectare cu acest virus.    

Virusul West Nile, transmis prin intermediul ţânţarilor, poate determina trei forme de reacţii la om. În cele mai multe cazuri, virusul trece neobservat, dar poate provoca, de asemenea, simptome care seamănă cu gripa, iar într-un număr mic de cazuri poate duce la complicaţii cum ar fi meningita şi encefalita. Boala poate fi mortală în acest caz.

  Pentru moment nu există niciun tratament special pentru această boală, iar 80 la sută dintre persoanele infectate nu prezintă niciun simptom.


loading...