Virusul West Nile face victime în România

Un nou caz de infectare cu West Nile. O femeie de 48 de ani a ajuns de urgență la spitalul de Boli Infecțioase după ce i s-a făcut rău brusc. Medicii au descoperit că are meningită. Până acum, doi oameni au murit după ce s-au infectat cu West Nile.

16 sept. 2022, 14:18
Virusul West Nile face victime în România

Virusul West Nile face victime în România. De la inceputul supravegherii infectiei cu virusul West Nile, adică 6 iunie 2022, până la data de 15 septembrie 2022 s-au inregistrat 37 cazuri de infectie cu virusul West Nile.
Cazurile s-au inregistrat la urmatoarele grupe de varsta:
40-49 ani – 5 cazuri
50-59 ani – 9 cazuri
60-69 ani – 8 cazuri
70-79 ani – 9 cazuri
≥ 80 ani – 6 cazuri

Dintre cele 37 de victime, 19 sunt femei şi 18 sunt bărbaţi. Pe medii de provenienta, 24 de victime trăiesc în oraşe şi 13 în mediul rural.

Cazurile de infectie cu virus West Nile au avut urmatoarea distributie pe judete: Municipiul Bucuresti (18), jud. Botosani (1), jud. Braila (2), jud. Brasov (1), jud. Constanta (3), jud. Dambovita (2), jud. Galati (2), Jud. Giurgiu (1), jud. Ilfov (3), jud. Iasi (3), jud. Olt (1). Patru cazuri de infectie cu virus West Nile a avut dubla expunere: 2 cazuri atat in Municipiul Bucuresti cat si in jud. Constanta (debut in S 29 respectiv S 35) si 2 cazuri atat in municipiul Bucuresti cat si in jud. Ilfov in jud. Ilfov (debut in S 34 respectiv S35).

Virusul West Nile a provocat două decese în România: un deces în judeţul Constanţa şi alt deces în Brăila.

Citeşte şi: Alertă în România din cauza virusului West Nile. Cinci persoane s-au infectat în ultima săptămână

Specialiştii recomandă în această perioadă ca oamenii să porte îmbrăcămintei cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, mai ales dacă dacă ies seara din locuinţe. De asemenea, se recomandă utilizarea de substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor comercializate în farmacii, folosirea plaselor de ţânţari pentru a împiedica pătrunderea lor în locuinţe, utilizarea substanţelor insecticide în locuinţă/ în jurul locuinţei.

Mai mult, populaţia este îndemnată sa asigure desecarea baltilor de apa din jurul gospodariei şi să indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer din gospodarie.

Citeşte şi: Cum să scapi de mușcătura țânțarilor. Trucuri simple care te ajută să îi ții la distanță