Virusul Zika "loveşte" industria auto. Cum a dat peste cap cel mai periculos virus o companie de top

Publicat: Vineri, 05 Februarie 2016 17:49 // Actualizat: Vineri, 05 Februarie 2016 17:49 // Sursa: romaniatv.net

Producătorul auto Tata Motors, din India, a anunţat că va schimba numele maşinii Zica, programată să fie lansată în curând şi promovată intens de către companie, decizia de a renunţa la această denumire fiind luată din cauza răspândirii virusului Zika.

Tata Motors a făcut eforturi să explice în media că numele de Zica este un acronim derivat din "Zippy Car" şi nu are nicio legătură cu virsul Zika, care afectează un număr mare de ţări, mai ales din America Latină, potrivit Financial Times.

"Compania Isis Pharmaceuticals, care a trebuit să-şi schimbe numele în Ionis Pharmaceuticals deoarece avea aceeaşi denumire cu o grupare extremistă islamistă, înţelege probabil situaţia", notează publicaţia britanică, citată de promotor.

 Alegerea unui nou nume pentru Zica va avea loc la o dată ulterioară, urmând ca la salonul Auto Expo din această săptămână, din New Delhi, maşina să fie prezentă cu vechea denumire.

"Noua maşină va fi expusă public pentru prima dată la Auto Expo 2016 între 3-6 februarie. Chiar dacă va avea marca «Zica» pe durata evenimentului, noul nume va fi anunţat după câteva săptămâni, astfel încât să se ţină cont de toate aspectele de reglementare în ce priveşte consumatorii şi înregistrarea mărcilor. Lansarea (sub un alt nume, n.r.) va avea loc ulterior", potrivit unui comunicat al Tata Motors.

Lansarea hatchback-ului Zica a fost pregătită intens de constructorul indian, maşina fiind promovată inclusiv de către jucătorul de fotbal Lionel Messi.

Citeşte şi: VIRUSUL ZIKA: Marea Britanie ia măsuri. În avioanele venite din regiunile afectate va fi pulverizat insecticid

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
India industria auto tata motors Virusul zika
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 feb 20:14
...promovată intens de către companie, decizia de a renunţa la această denumire fiind luată din cauza răspândirii virusului Zika. Citește mai departe… ...
05 feb 18:10
... Producătorul auto Tata Motors, din India, a anunţat că va schimba numele maşinii Zica,...
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H