Vis împlinit, pe ultima sută de metri. Cea mai mare dorinţă a unui băiat de 10 ani bolnav de cancer

Un băieţel de 10 ani diagnosticat cu cancer în stadiu terminal şi-a văzut visul cu ochii: a depus jurământul şi a devenit soldat în armata SUA.

RomaniaTV.net
21 dec. 2012, 21:06

Încă de când a început să vorbească, Khalil Quarles, din Baltimore, visa să facă parte din armata SUA. În 2011, însă, a aflat că nu va putea vreodată să-şi vadă visul împlinit: a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer, care i-a atacat iniţial ţesuturile moi de la un picior şi apoi s-a răspândit, localizându-se la plămâni.

Au urmat luni întregi de tratamente chinuitoare şi, zi după zi, Khalil părea că se îndepărtează tot mai mult de visul lui de a îmbrăca uniforma militară. Vis care a devenit, însă, realitate acum, în prag de Sărbători.

Miercuri, un detaşament de la Comandamentul Militar 200 din Fort Meade i-a făcut lui Khalil o vizită chiar la el acasă, pentru a-l face soldat onorific în Armata SUA.

Mândru şi surprins, totodată, Khalil a depus jurământul. Cu doar câteva ore mai devreme discutase pe Skype cu un soldat aflat în Kuweit şi credea că ziua nu putea fi mai frumoasă de atât. Dar când a ieşit afară, sprijinindu-se în cârje, şi i-a văzut pe toţi militarii adunaţi pe peluza din faţa casei sale, visul lui a părut mai aproape decât oricând. Şi a şi fost, iar faptul că zilele îi sunt numărate a rămas undeva în plan secund.

După numeroasele operaţii şi şedinţe de chimio şi radioterapie, părinţii lui Khalik au decis că pentru el cel mai bine ar fi să întrerupă tratamentul pentru cancer, care nu-l făcea decât să agonizeze. „Am vrut să aibă o viaţă frumoasă, să se bucure de tot ce se bucură un copil de 10 ani”, a spus mama băiatului.

După ceremonia în cadrul căreia a primit şi o placă-trofeu, în timp ce pentru el cânta imnul, „The Star Spangled Banner”, Khalil a mai avut parte de o surpriză, fiind plimbat într-un Humvee al armatei.