Visarion Alexa îşi extinde sfera de „competenţe”: de la agresiune la înşelătorie. Preotul, bun de plată după ce a fost dat în judecată de o firmă de pază

După ce a agresat mai multe enoriaşe venite la spovedanie, preotul se dedă acum şi înşelătoriei. Mai exact, acesta nu ar fi mai plătit firma de pază la ale cărei servicii apelase.

15 oct. 2022, 16:16
Visarion Alexa îşi extinde sfera de „competenţe”: de la agresiune la înşelătorie. Preotul, bun de plată după ce a fost dat în judecată de o firmă de pază

Visarion Alexa a ignorat ultimele facturi, dar şi somaţiile trimise de respectiva firmă de pază. Pentru că epuizase toate căile de a-şi recupera banii, firma de pază l-a acţionat pe preot în instanţă.

Visarion Alexa, bun de plată după ce a fost dat în judecată de firma de pază cu care încheiase contract

Astfel, părintele Visarion Alexa este, acum, bun de plată. Din fericire pentru el, suma nu este una foarte mare, fiind vorba despre puţin peste 1400 de lei.

Admite cererea de valoare redusă formulată de reclamanta …. MONITORIZARE şi INTERVENŢIE S.R.L. în contradictoriu cu pârâtul ALEXA VISARION. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 771,37 lei, reprezentând penalităţi de întârziere calculate de la data scadenţei facturilor nr. 342960/27.08.2018 şi nr. 348110/01.09.2018 până la data de 09.03.2022.

Obligă pârâtul la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 645 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru – 50 lei, respectiv onorariu de avocat – 595 lei. Executorie. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti”, au decis magistrații, potrivit spynews.ro.

 

Val de acuzaţii ale enoriaşelor la adresa preotului

În momentul de faţă, preotul Visarion Alexa se află sub control judiciar, fiind acuzat şi de agresiuni sexuale în timpul spovedaniei. Acesta a recunoscut în faţa anchetatorilor acuzațiile care i se aduc.

Două luni m-a asaltat cu mesaje, două luni în care am căzut psihic cumplit. Am mers la biserică să vorbim, în urma insistentelor din mesaje și m-a sărutat în colțul gurii, fără voia mea. Am înlemnit, m-am adunat și nu am mai călcat pe acolo”, este mărturia unei victime.

Citeste si Ce târg le propunea părintele Visarion Alexa enoriaşelor în vârstă. Dezvăluiri în premieră ale vecinelor preotului: „Avea mai multe bătrâne de care avea grijă, le trimitea în pelerinaje”

În plângerea depusă, o altă victimă susţine că ar fi fost agresată sexual în chilia preotului şi apoi într-o parcare a unui spaţiu comercial.

Avea pantalonii desfăcuți și m-a forțat! În chilie erau și două fotolii. Pe unul stăteam eu. Când s-a întors, s-a postat în fața mea. Avea pantalonii desfăcuți și m-a forțat… Nu-mi venea să cred, eram în stare de șoc. I-am zis că nu vreau, am încercat să-l împing, țineam gura închisă și dinții încleștați. Se tot freca de mine… Nu am știut ce să fac atunci, am împietrit. L-am lăsat să-și facă damblaua, voiam doar să scap de acolo, să plec, să se termine mai repede. Mă rugam să se termine mai repede, în chilia aceea ticsită cu icoane și fotografii”, susţine o altă victimă.

Citeste si Cât te costă să ajungi preot. Daniel Balaș, tânărul care a renunțat la preoție pentru că nu a putut tolera neregulile din sistem, dezvăluie suma uriaşă pe care a dat-o ca să poată să slujească