Visarion Alexa rămâne sub control judiciar. Alte cinci femei l-au reclamat pe preot

Preotul Visarion Alexa, acuzat pentru agresiune sexuală, nu va fi arestat. Judecătorii au anunţat că preotul va rămâne sub control judiciar după ce alte cinci femei au depus plângere împotriva lui.

26 sept. 2022, 12:00
Visarion Alexa rămâne sub control judiciar. Alte cinci femei l-au reclamat pe preot

UPDATE Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii de la Tribunalul Bucurşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă. Tribunalul Bucureşti a decis, luni, să respingă contestaţiile formulate de procurori şi de Visarion Alexa la hotărârea Judecătoriei Sectorului 6 prin care preotul era cercetat sub control judiciar pentru agresiunea sexuală a unei enoriaşe. “Respinge ca neîntemeiate contestaţiile formulate de Parchetul de pe langa Judecătoria Sector 6 şi de inculpatul Alexa Visarion”, a hotărât Tribunalul Bucureşti.

Decizia instanţei este definitivă. Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii ”Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate în data de 17 septembrie de Judecătoria Sectorului 6.

El este acuzat că a agresat sexuală o femeie care venise la spovedanie. Avocata lui Visarion Alexa, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor a decis mai multe sancţiuni pentru preotul Visarion Alexa. Acesta a recunoscut fapta de care este acuzat, dar a refuzat să dea detalii. Comisia a decis că el nu mai are voie să săvârşească niciun serviciu religios şi i-a fost retrasă calitatea de preot paroh.

Visarion Alexa află astăzi dacă revine în arest. Preotul a ajuns luni dimineaţă în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti după ce procurorii au contestat măsura privind controlului judiciar pentru 60 de zile. Procurorii au cerut  arestarea preventivă a lui Visarion Alexa, în schimb avocatul preotului a solicitat eliberarea lui.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, alte cinci femei au depus plângere împotriva preotului Visarion Alexa, acuzat că a agresat sexual o enoriaşă chiar în timpul spovedaniei. Femeile reclamă fapte de hărțuire sexuală petrecute în anii precedenți.

Citeşte şi: Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare. A apărut o altă enoriaşă care îl acuză de agresiune: „Mi-a spus că așa îmbrățișează părintele. Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?”

Între cele cinci victime care l-au reclamat pe Visarion Alexa este şi o femeie în vârstă de 29 de ani. Tânăra a susţinut că a fost agresată sexual între anii 2010 și 2016. Faptele s-ar fi petrecut atât în mașina preotului cât și în chilia acestuia, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus.

Vă reamintim că preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii ”Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, reţinut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Visarion Alexa nu mai are voie să săvârşească niciun serviciu religios şi i-a fost retrasă calitatea de preot paroh.

El a recunoscut fapta de care este acuzat, dar a refuzat să dea Comisiei de disciplină detalii. În schimb, acestea apar în stenogramele de la dosar.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri din ancheta părintelui Visarion Alexa. Cine este martorul-cheie care a ştiut exact ce s-a întâmplat între preot şi enoriaşa agresată

VISARION ALEXA: TE DERANJEAZĂ CĂ TE-AM ATINS?
PREOTUL VISARION: Te deranjează că te-am atins? Aşa mi-ai zis că vorbeşti permanent cu el (n.r. fostul prieten al persoanei vătămate, cel mai probabil) şi vrei să scapi de asta.
VICTIMĂ: Ca şi preot m-aţi atins sau ca şi prieten?
PREOTUL VISARION: Ca prieten. (…)
VICTIMĂ: Şi ca să înţelegeţi situaţia, dv. aţi trecut la partea practică de relaxare a mea?
PREOTUL VISARION: Nu. A fost… o clipă de odihnă. Cred că mai important e dicţionarul. Şi explicaţiile. Cred că importantă e înţelegerea… Sper să nu te supăr.

Visarion Alexa, la poliție pentru a semna controlul judiciar. Noi stenograme incendiare din dosarul preotului acuzat de agresiune sexuală

VICTIMĂ: Vreau să ştiu treaba cu dicţionarul… şi explicaţiile. Corpul meu s-a simţit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdoment, pe sâni, în partea intimă…
PREOTUL VISARION: Dicţionarul înseamnă emoţiile, fobiile să capete cuvinte, expresii. Aşa putem înţelege. E un gest de afecţiune, nu inventar. (…) Cred că sufletul tău e un pic trist şi mâhnit de răspunsul poliţistului. Dar cu răbdare şi explicaţii bune, se va vindeca. Şi va avea puterea să găsească un om potrivit. (…) E fundamentală pacea. Să nu cazi în ispita dorinţei de a te răzbuna. Răzbunarea răneşte şi pe alţii, dar mai ales pe tine.
SURSA: SURSE JUDICIARE