Temperaturi ca în Siberia. Termometrele vor indica până la MINUS 25 de grade în România

Vremea se răcește și mai tare în România. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat încă patru zile de ger. Temperaturile scad până la -25 de grade.

08 feb. 2023, 10:08
Temperaturi ca în Siberia. Termometrele vor indica până la MINUS 25 de grade în România

Meteorologii ANM au emis o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru următoarele patru zile. În intervalul 8 – 11 februarie
vremea va deveni deosebit de rece, cu ger persistent. Temperaturile minime pe timpul nopții vor coborî până la minus 25 de grade.

”În cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, mai ales noaptea și dimineața va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 și -18 grade.

Nopțile și diminețile vor fi local geroase și în restul țării, astfel că temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -18 și -8 grade”, a transmis ANM.

Citește și: Este risc mare de avalanșe în Munții Bucegi! ANM anunță temperaturi de -24 de grade Celsius la Cota 2000

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI. Patru zile cu ger și în Capitală

Până sâmbătă dimineata, meteorologii ANM anunță că vremea va fi rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în Capitală. Vor fi temperaturi maxime de 0…4 grade și minime de -8…-6 grade, mai coborâte în zona periurbană până în jurul valorii de -10 grade.

Cerul va prezenta înnorări pe parcursul zilei de miercuri (08 februarie) când trecător va mai ninge slab, apoi va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat.

 

Viscol puternic, drumuri închise sau cu restricţii de tonaj

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația rutieră este închisă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (intensificări ale vântului cu transfer de zăpadă), pe:

  • DN 22 Râmnicu Sărat, județul Buzău  – limita cu județul Brăila;
  • DN 23B Măicănești – Ciorăști, județul Vrancea.

Traficul este restricționat (autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone) pe:

– DN 2 între municipiile Buzău și Râmnicu Sărat;

– DN 2B municipiul Buzău – limită cu județul Brăila.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia.