Viscol puternic și ninsori la munte. Temperaturile au scăzut sub pragul îngheţului, strat de zăpadă de 3 cm pe Transfăgărăşan

În urma fenomenelor severe din ultimele ore, la munte, la altitudini mari, s-a așternut un strat consistent de zăpadă, iar temperaturile din termometre sunt cu minus.

20 sept. 2022, 08:43

Prima ninsoare din această toamnă la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş a adus un strat de patru centimetri de zăpadă pe Transfăgărăşan şi în zona turistică Bâlea Lac, a anunţat Centrul Meteorologic Transilvania Sud de la Sibiu. Vântul a suflat cu putere, viscolind zăpada.

„Vă recomandăm să circulați cu prudență pe Transfăgărășan. Ninge la peste 1800 m altitudine. Pe carosabil s-a depus un strat de aproximativ 3 cm de zăpadă, temperatura este de -3 grade. Dacă vă aventurați și pe potecile de munte, echipați-vă corespunzător!”, a transmis Cristian Toma, salvator la baza Salvamont Argeș-Cota 2000 de pe Transfăgărăşan, pe Facebook.

Citeşte şi: Prognoza meteo 20 septembrie 2022. Vreme deosebit de rece pentru această perioadă şi ploi pe arii extinse

„Colegii noştri de la Districtul Bâlea au intervenit azi dimineaţă cu un utilaj cu lamă şi au răspândit o tonă şi jumătate de sare pentru curăţarea carosabilului de zăpada aşternută peste noapte. Stratul de zăpadă măsoară în jur de 3 cm iar temperaturile de azi dimineaţă au coborât sub minus 3 grade. Îi rugăm pe şoferii care doresc să viziteze zona Bâlea în această perioadă să fie pregătiţi pentru a conduce în condiţii de iarnă”, au anunţat reprezentanţii societăţii de drumuri care administrează Transfăgărăşanul.

Ninsori şi la Vf. Omu în Munţii Bucegi. La ora 10 se înregistrau minus 8 grade şi ningea viscolit.

Citeşte şi: Prognoza meteo pe două săptămâni: Răcire severă a vremii, temperaturi de îngheț și chiar ninsori la final de septembrie

A nins ;i pe Transalpina şi s-a aşternut strat gros de zăpadă.