Viscol puternic, zeci de oameni blocaţi în nameţi. Zăpadă de jumătate de metru pe şosea VIDEO

Urgie, joi-noapte, în județul Suceava din cauza viscolului puternic. Zeci de maşini au rămas blocate în zăpada de peste jumătate de metru. Oamenii au stat ore în şir în frig. Printre ei s-a aflat şi o familie cu un copil de numai un an. Totul s-a întâmplat la doar doi kilometri de oraş, iar drumarii nu au intervenit deloc. De-abia după ce reporterii noștri l-au anunțat pe prefect, șoseaua a fost deszăpezită.

RomaniaTV.net
08 ian. 2016, 06:50

La doar doi kilometri de Suceava, mai mulţi soferi au rămas înzapeziti in troiene de aproape jumatate de metru.

„Aproape de centrul oraşului, aproape de oraş am rămas înzăpeziţi. Suntem blocaţi de o oră şi jumătate, dar nu a apărut nimeni. Mai aşteptăm vreo trei ore. Suntem cu băiatul de un an şi trei luni în maşină. N-a mâncat, plânge, dar aşa e treaba”, spune un şofer înzăpezit.

Oamenii au stat ore în şir blocaţi în nămeţi. Zăpada viscolită a acoperit complet şoseaua şi nu au mai putut înainta. După câteva ore petrecute în maşină, un copil de un an şi mama lui au fost duși în oraș cu un alt autoturism.

Frezele şi-au făcut apariţia abia după ce echipa România TV a sesizat situația prefectului de Suceava.

Au fost și accidente pe drumul județean. Ca să evite impactul cu o altă maşină, şoferul unui TIR a tras de volan şi a ajuns în câmp.

Autorităţile susţin că-i vor convoca pe cei de la drumuri judeţene şi le vor cere ca de astăzi maşinile de deszăpezire să fie dotate cu gps-uri, astfel încât drumarii să fie monitorizaţi şi să acţioneze unde trebuie.

Vezi şi: Pericolele care te pândesc iarna şi cum poţi să le previi

Peste 1.700 pompieri au intervenit, joi şi în noaptea de joi spre vineri, cu 270 de mijloace, pentru a ajuta persoane rămase blocate cu maşinile în trafic, din cauza zăpezii şi a viscolului, dar şi pentru scoaterea apei din gospodării, curţi şi subsoluri, arată vineri IGSU, într-un comunicat de presă.

Potrivit Mediafax, singurul drum unde vineri dimineaţă era în continuare întreruptă circulaţia este DJ 243B Parincea-Poieni-Năstăseni, în judeţul Bacău, însă se putea circula pe rute ocolitoare.

Din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, 14 autoturisme în care se aflau 24 de persoane au rămas blocate pe drumurile din judeţul Suceava, între 40 de minute şi o oră şi jumătate, pompierii şi poliţiştii intervenind cu forţe şi utilaje pentru deblocarea maşinilor, se mai arată în comunicatul IGSU.

Astfel, au rămas înzăpezite 10 maşini, în care se aflau 17 persoane, pe DJ 209C între localităţile Moara şi Drăgoieşti, un autoturism, în care era doar şoferul, pe DJ 208E între Forăşti şi Manolea, un alt autorism, în care erau două persoane, pe DJ 208B între Siminicea şi Dumbrăveni şi două autoturisme, în care erau patru persoane, pe DC 70A între Bosanci şi Cumpărătura.


loading...
Partenerii noștri