VISCOLUL a făcut prăpăd. Sute de oameni au rămas BLOCAŢI în troiene VIDEO

Zăpada troienită în unele zone din estul ţării depăşeşte un metru, iar oamenii au suferit cumplit din cauza viscolului. Încă mai sunt zeci de drumuri naţionale şi judeţene blocate, iar multe localităţi sunt izolate. Potrivit România TV, luni noapte, la Tulcea, sute de oameni au aşteptat în viscol intervenţia drumarilor, pentru că utilajele s-au defectat din cauza frigului.

30 dec. 2014, 07:00
VISCOLUL a făcut prăpăd. Sute de oameni au rămas BLOCAŢI în troiene VIDEO

Armata a fost nevoită să intervină şi marţi, încă de la primele ore ale dimineţii, în ajutorul oamenilor înzăpeziţi din judeţele Brăila, Vaslui şi Iaşi. Potrivit România TV, a fost vorba de şase intervenţii, după ce luni, militarii au salvat din troiene mai multe persoane.

Citește și VREME siberiană ÎN ROMÂNIA: Autostrada A2 a fost DESCHISĂ. 17 drumuri naţionale rămân ÎNCHISE

În judeţul Buzău, marţi dimineaţa mai exista o singură localitate fără curent electric, iar drumul care leagă oraşele Râmnicu Sărat şi Brăila rămâne în continuare închis. Tocmai din această cauză, luni seara s-a intervenit cu o şenilată într-una dintre localităţile de pe acest tronson, medicii venind în ajutorul unui copil de 3 ani, bolnav de pneumonie.

Citește și NINSORI în Europa. Maşini înzăpezite, oameni blocaţi pe şosele, accidente în lanţ VIDEO

Cele mai mari probleme s-au înregistrat însă în judeţul Tulcea, unde aproape 200 de şoferi au rămas blocaţi pe şosea şi, după o aşteptare de 15 ore abia marţi dimineaţă, la ora 5.00, au putut să plece cu vehiculele lor.

Au fost probleme şi în satul Dumitreşti, din judeţul Ialomiţa, unde oamenii au început încă de la ora 4 dimineaţa să dea la lopată, pentru a-şi face drum către animale.

Şi în Vama Albiţa, 70 de oameni au rămas blocaţi. maşinile în care se aflau n-au mai putut înainta din cauza viscolului. Ca să nu îngheţe în autoturisme peste noapte, autorităţile i-au ajutat să-şi găsească adăpost.