Viscolul a făcut ravagii în Prahova! Peste 17.400 de familii au rămas fără curent electric, inclusiv staţiunea Sinaia

Viscolul din ultimele ore a făcut ravagii în Prahova. Zeci de mii de familii au rămas fără curent electric, după ce mai multe linii de tensiune au fost afectate.

27 ian. 2023, 17:00
Viscolul a făcut ravagii în Prahova! Peste 17.400 de familii au rămas fără curent electric, inclusiv staţiunea Sinaia

UPDATE: Staţiunea Sinaia este afectată, vineri seară, de o pană totală de electricitate, în condiţiile în care zona montană se află sub Cod portocaliu de ninsoare.

Conform datelor comunicate de Primăria Sinaia, activitatea spitalului din oraş nu este afectată, unitatea dispunând de generatoare.

„Echipele Electrica se află pe teren şi caută defecţiunea care este la una dintre magistrale”, precizează sursa citată La ora 16,00, în judeţ mai erau 6.584 de consumatori fără electricitate din cauza vremii. Pe lista transmisă la acel moment de către Electrica nu figura staţiunea Sinaia.

Situaţia raportată la ora 14,00 arăta că 32.577 de consumatori nu au electricitate.

Peste 17.400 de familii au rămas fără curent electric. Peste 17.400 de consumatori din zeci de localități din județul Prahova sunt în aceste momente în beznă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Citește și Alertă meteo COD PORTOCALIU de ninsori abundente și viscol până duminică. Ninge și la București

Peste 17.400 de familii au rămas fără curent electric

Noaptea trecută mai multe linii de înaltă tensiune au cedat din cauza viscolului puternic, care a pus la pământ trei arbori.

Viscolul din utimele ore a lăsat fără curent electric peste 17.000 de familii din 20 de localități, din județul Prahova. Mai multe linii de tensiune au fost afectate de condițiile meteorologice severe și au cedat peste noapte. Trei arbori s-au prăbușit peste carosabil.

Reprezentanții Prefecturii Prahova au transmis că la această oră sunt afectate în total trei linii de medie tensiune şi parţial 12 linii de medie tensiune, dar şi 183 puncte de transformare, potrivit Agerpres.

Astfel, în aceste momente 17.411 consumatori din peste 20 de localităţi nu beneficiază de energie electrică.

„Pe majoritatea drumurilor din judeţ se circulă în condiţii de iarnă. Localităţile care au semnalat probleme la drumurile judeţene sunt Provita de Jos, Sotrile şi Cornu.A fost activat comandamentul de iarnă, iar prefectul şi cei doi subprefecţi ai judeţului se află pe teren, în zonele afectate”, au transmis reprezentanții Prefecturii Prahova.

Mai mult, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că în această dimineață s-a intervenit pentru degajarea a trei arbori căzuţi în municipiul Ploieşti.

Alertă meteo COD PORTOCALIU de ninsori abundente și viscol până duminică

Meteorologii tocmai au emis un cod portocaliu de ninsori puternice și viscol pentru cinci județe. Se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h.

Meteorologii ANM au actualizat AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10, când sunt așteptate cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsori, viscol și intensificări ale vântului.

”În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.

În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută. Local și temporar vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei”. potrivit ANM.

Citește și Domeniul schiabil de la Sinaia este închis. Telecabina şi telegondola care urcă la Cota 2000 în Bucegi nu funcţionează din cauza ninsorilor și viscolului