Viscolul a lovit Oltenia şi Moldova. Zeci de copii au rămas blocaţi în nămeţi

Un microbuz cu 12 copii din localitatea doljeană Sălcuţa a rămas înzăpezit, marţi după-amiază, între pădurea Tencănău şi satul Mârza, din judeţul Dolj. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Vaslui unde un microbuz şcolar cu 20 de elevi, care îi transporta pe copii spre localitatea vasluiană Ghergheleu, a rămas blocat în zăpadă, pe un drum comunal.

RomaniaTV.net
12 dec. 2012, 14:12
Viscolul a lovit Oltenia şi Moldova. Zeci de copii au rămas blocaţi în nămeţi

Un microbuz cu 12 copii din localitatea doljeană Sălcuţa a rămas înzăpezit, marţi după-amiază, între pădurea Tencănău şi satul Mârza, din judeţul Dolj, din cauza viscolului.

Autorităţile judeţene au trimis în zona unde se află blocat microbuzul cu cei 12 copii utilaje de deszăpezire pentru a-i scoate pe aceştia din porţiunea afectată de viscol.

Tot din cauza viscolului, reprezentanţii Prefecturii Dolj au luat decizia de a închide, pentru traficul greu, rutele Craiova – Calafat şi Craiova – Băileşti.

În judeţul Dolj, nu mai ninge de seara trecută, dar în zonele de câmp dintre localităţi este viscol.

Un microbuz şcolar cu 20 de elevi, care îi transporta pe copii spre localitatea vasluiană Ghergheleu, a rămas blocat în zăpadă, marţi după-amiază, pe un drum comunal, autorităţile locale şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui intervenind pentru ca maşina să ajungă la destinaţie.

Potrivit ISU Vaslui, microbuzul şcolar a rămas blocat din cauza sulurilor de zăpadă formate pe şosea, în urma viscolului puternic care afectează judeţul Vaslui.

„În momentul de faţă, ne aflăm la aproximativ 20 de kilometri de localitatea Ghergheleu şi, pentru a înainta pe şosea, folosim un buldoexcavator pus la dispoziţie de către autorităţile din comuna Codăieşti. Cred că în aproximativ o oră şi jumătate vorm reuşi să ducem elevii acasă, la Ghergheleu”, a declarat inspectorul şef al ISU Vaslui, Neculai Olaru.

Cei 20 de elevi fac zilnic naveta din Ghergheleu la şcoala gimnazială din Codăieşti, aceştia fiind transportaţi cu microbuzul şcolar al primăriei din comună. Toţi copiii din microbuz sunt în siguranţă.

De asemenea, zăpada căzută din abundenţă peste noapte face ravagii în Brăila şi Prahova. Inspectoratele şcolare judeţene au raportat suspendarea activităţii şcolare în peste 50 de unităţi de învăţământ. În Brăila sunt închise 49 de şcoli, iar în Prahova o şcoală a suspendat orele de curs.