Viscolul a lovit şi vestul ţării. 11 judeţe, sub COD GALBEN VIDEO

Viscol puternic, drumuri închise şi maşini blocate. Ninsorile s-au mutat în nordul şi nord - vestul ţării, unde iarna a lovit cu putere. 11 judeţe au fost sub avertizare COD GALBEN. Mulţi şoferi şi-au blestemat zilele că au plecat la drum.

RomaniaTV.net
16 feb. 2012, 07:41
Viscolul a lovit şi vestul ţării. 11 judeţe, sub COD GALBEN VIDEO

Trafic de coşmar a fost pe Drumul European 58, în Maramureş. Miercuri seara circulaţia în Pasul Mesteacăn, pe drumul european 58 a fost paralizată timp de două ore după ce un TIR a derapat. În cursul nopţii, utilajele de deszăpezire au împrăştiat peste 400 de tone de material antiderapant, atât pe drumurile naţionale, cât şi pe cele judeţene. Chiar şi în aceste condiţii pe drumul naţional 18, în Pasul Gutâi se găseşte un strat de zăpadă frământată care măsoară până la doi centimetri.

În unele zone din Arad, utilajele de mici dimensiuni nu au avut nicio şansă să răzbată prin nămeţi. Sute de şoferi au aşteptat ore în şir în drum cu nervii întinşi la maxim.

„Drumul e sub orice critică. Autorităţile niciodată nu îşi fac datoria. Tot timpul suntem luaţi prin surprindere”, a spus un şofer.

Şi în Oradea, aceeaşi situaţie. Coloanele de maşini întinse pe câţiva kilometri au aşteptat în viscol să-şi continue drumul. Utilajele au ieşit pe străzi, însă viscolul le-a dat mari bătăi de cap.

În centrul Timişoarei, din cauza şoselei acoperite cu polei, o şoferiţă nu a putut opri maşina la timp într-o intersecţie. Şoferiţa şi încă o pasageră au ajuns la spital.

Chiar dacă drumarii au ieşit la deszăpezire, aceştia nu au făcut faţă viscolului. Şoseaua care face legătura între Arad şi Zădăreni a fost deblocată cu ajutorul unui utilaj privat.