Viscolul şi ninsoarea îngreunează traficul aerian: Cursa Milano-Suceava nu a putut ateriza, iar la Cluj şapte curse au întârzieri

Şapte curse aeriene interne şi internaţionale operate de pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj au, duminică, întârzieri cuprinse între câteva zeci de minute şi patru ore, deoarece îndepărtarea gheţii care s-a depus pe avioane este încetinită de vânt. Pe aeroportul din Suceava, din cauza vântului foarte puternic, avionul care venea de la Milano n-a putut ateriza.

13 nov. 2016, 12:32
Viscolul şi ninsoarea îngreunează traficul aerian: Cursa Milano-Suceava nu a putut ateriza, iar la Cluj şapte curse au întârzieri

Cursa Milano-Suceava nu a putut ateriza, duminică, pe aeroportul Suceava din cauza vântului foarte puternic, iar după ce a survolat circa o jumătate de oră aeroportul, în speranţa diminuării vântului, a plecat spre Iaşi, potrivit Mediafax.

Directorul aeroportului din Suceava, Ioan Măriuţa, a declarat că vântul suflă în zona aeroportului cu rafale de 80 de kilometri pe oră, motiv pentru care piloţii cursei Milano-Suceava nu au putut ateriza. Măriuţa a afirmat că avionul „a stat în holding” mai mult de jumătate de oră, în speranţa că vântul va scădea în intensitate. În cele din urmă, cursa a plecat spre Iaşi, unde vântul nu bate atât de puternic.

Cluj: Şapte curse aeriene interne şi internaţionale au întârzieri din cauza gheţii depuse pe avioane

Directorul Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că s-au folosit cantităţi mai mari de lichid de degivrare decât de obicei pentru îndepărtarea gheţii care s-a depus pe avioane, însă vântul întârzie operaţiunea.

”Şapte curse interne şi internaţionale operate de pe aeroportul clujean au întârzieri din cauza degivrării, a gheţii depuse pe avioane. S-a intervenit pentru îndepărtarea gheţii şi s-au folosit cantităţi mai mari de lichid de degivrare decât cele folosite în mod normal. Şi vântul puternic a îngreunat operaţiunile de degivrare. Avem cantităţi suficiente de lichid de degivrare şi material pentru deszăpezirea pistei. Nu au fost probleme cu zăpada pe pista aeroportului, dar suntem pregătiţi. Important este să fie asigurate condiţiile de siguranţă”, a spus David Ciceo, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că întârzierile ar putea afecta zborurile pe toată durata zilei de duminică.

Potrivit site-ului Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, întârzierile curselor sunt cuprinse între câteva zeci de minute şi patru ore.

Citeşte şi: NINGE în mai multe judeţe din ţară. Traficul rutier, îngreunat pe drumurile naţionale, inclusiv pe A3. Harta stratului de zăpadă VIDEO