Viscol, ceaţă şi zăpadă la munte VIDEO

Iarna abia s-a instalat şi deşi nu a venit cu toată forţa, crează deja probleme. În Pasul Tihuţa din Bistriţa-Năsăud viscolul şi ceaţa densă le-au dat bătăi de cap şoferilor. S-a circulat cu viteza melcului iar unii şoferii au fost nevoiţi să tragă pe dreapta. În schimb în staţiunile montane, zăpada a adus bucurie mare.

29 nov. 2013, 09:25
Viscol, ceaţă şi zăpadă la munte VIDEO

În Pasul Tihuţa din Bistriţa-Năsăud s-a circulat cu dificultate din cauza ceţii şi a vântului puternic, informează România TV.

„Am staţionat, din cauza vântului i-a căzut colegului antena de la staţie. E vânt puternic. Ceaţă. Circul cu 40 de kilometri la oră”, a spus un şofer, adăugând că aşa este iarna.
Dacă şoferii nu prea sunt încântaţi de venirea iernii, pe Valea Prahovei, proprietarii de pensiuni şi centre de închirieri îşi freacă mâinile de bucurie.

„Locaţia noastră este foarte aproape de pârtie, 5 minute de mers pe jos şi inclusiv îi putem ajuta cu echipament sportiv pe turişti”, a spus Andreea Cristina, manager pensiune.

Din cauza zăpezii, trasele de acces din staţiuni către platoul masivului Bucegi au fost închise. Salvamontiştii recomandă turiştilor cât mai multă prudenţă şi un echipament adecvat atunci când pornesc în drumeţii la poalele muntelui.