Visul lui Adrian Mititelu de a reînfiinţa Universitatea Craiova s-a spulberat. Justiţia îi zădărniceşte planurile

Curtea de Apel București a respins apelul înaintat de către Adrian Mititelu, după ce Tribunalului București a decis că palmaresul a aparținut întotdeauna celor de la CS Universitatea Craiova.

09 iun. 2016, 18:34
Visul lui Adrian Mititelu de a reînfiinţa Universitatea Craiova s-a spulberat. Justiţia îi zădărniceşte planurile

Adrian Mititelu spera să poată reînfiinţa o grupare Universitatea Craiova, însă justiţia a decis definitiv cine este de fapt deținătorul de drept al palmaresului, mărcii și a siglei fotbalului din Craiova.

Astfel, denumirea, stemele legendarei „Ştiinţa” Craiova aparţin Clubului Sportiv Universitatea, care a reînființat echipa de fotbal în 2013 și care acum activează în Liga 1.

CS U Craiova, club înființat în 1948, rămâne, așadar, cu palmaresul intact 4 titluri de campioană și cu 6 Cupe ale României, pentru că din 1994, de când s-a înființat FC Universitatea Craiova, echipa n-a mai câștigat nimic.

Justiția a stabilit, încă o dată, că stema cu leul aparţine Clubului Sportiv Universitatea Craiova şi nu a plecat niciodată din patrimoniul său.

Universitatea Craiova și-a fixat drept principal obiectiv reînvierea spiritului alb-albastru! Redarea mândriei și demnității suporterilor olteni. A fost fundamentul de la care a pornit proiectul renașterii fotbalului craiovean. Leul, stema proiectată de arhitectul Radu Ionescu și subinginerul Petre Dragu în 1983, a fost pe pieptul Craiovei Maxima, iar din vara lui 2014 a revenit acolo unde-i este locul: în dreptul inimii continuatorilor clubului de legendă al Băniei.

Curtea de Apel a stabilit că marca „Universitatea Craiova“ aparține Clubului Sportiv, respingând apelul formulat. Hotărârea este definitivă și executorie. Marca aparține orașului, tuturor suporterilor olteni, nu unei singure persoane„, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al CS Universitatea Craiova