Visul samsarilor cu maşini second-hand s-a sfârşit. Ce hotărâre a luat un judecător în cazul unde kilometrajul a fost dat înapoi cu peste 200.000 de km

Un samsar din Craiova care a vrut să păcălească un client, pe OLX şi a vândut cu 4.300 de euro, un Citroen C3 a fost obligat de instanță să îi restituie cumpărătorului banii și să își ia mașină înapoi, după ce s-a decoperit că autoturismul avea kilometrajul dat înapoi și alte probleme pe care vânzătorul i le-a ascuns celui care a cumpărat mașină.

11 ian. 2021, 08:49
Visul samsarilor cu maşini second-hand s-a sfârşit. Ce hotărâre a luat un judecător în cazul unde kilometrajul a fost dat înapoi cu peste 200.000 de km

Visul samsarilor cu maşini second-hand s-a sfârşit. Sentinţa este definitivă. Marius O. l-a chemat în instanţă pe Cristian V., cerandu-le magistraţilor de la Judecătoria Craiova anularea unui contract de vânzare-cumpărare a unei mașini Citroen C3, preluarea mașinii de către vânzător și restituirea banilor cumpărătorului.

Visul samsarilor cu maşini second-hand s-a sfârşit. Ce a păţit un vânzător din Craiova după ce a vrut să păcălească un cumpărător

Marius O., din București, a reclamat în instanță faptul că, în ianuarie 2019, după ce a găsit mașină înmatriculată în Italia și pusa în vânzare pe OLX, l-a sunat pe proprietarul din Craiova și i-a spus că este interesat să cumpere mașină „daca este la fel că în imaginile prezentate și nu are alte probleme”.

După ce a primit asigurări că mașină este „în regula” și că „arata impecabil”, cumpărătorul i-a spus proprietarului să scoață numerele roșii, urmând să meargă de la București la Craiova cu trenul pentru a lua autoturismul.

Marius O. a fost așteptat de către proprietar și împreună cu acesta a mers la un service auto pentru a se verifica daca mașină nu a fost implicata în vreun accident.

Autoturismul nu a fost pus nici pe tester, nici nu s-au făcut alte verificări. Pentru că mașină avea nevoie de schimbarea a doua telescoape, a pompei de apa și a distribuției, părțile s-au înțeles pentru prețul de 4.300 de euro.

În drumul dinspre Craiova spre București, Marius O., care a cumpărat mașină pentru a lucra că șofer UBER, a constatat că ambreiajul are probleme, că nu funcționează un bec, senzorul de indicare a nivelului de combustibil nu funcționă corespunzător, pompa spălător parbriz și luneta nu funcționau și lipseau parasolarele.

Citeşte şi: Atenţie, şoferi! Cum afli kilometrii reali la o maşină second-hand adusă din Germania. Află aici care sunt toate secretele şi cum afli VIDEO