VITAMINA B 12. Beneficii pentru sănătate. Ce este deficienţa de vitamina B 12. Atenţionări pentru vegani

Vitamină B 12 este o parte din complexul vitaminic B. Este considerată vitamină care "omoară" durerea, ajută la producţia de ADN, susţine sănătatea cardiovasculara şi echilibrul metabolic. Corpul uman produce milioane de globule roşii în fiecare minut. Acestea nu se pot multiplică fără aportul vitaminei B 12.

RomaniaTV.net
06 iun. 2018, 20:06
VITAMINA B 12. Beneficii pentru sănătate. Ce este deficienţa de vitamina B 12. Atenţionări pentru vegani

Vitamina B 12 este solubila in apa si se poate obtine din alimente sau suplimente alimentare.

Beneficii vitamina B 12

Vitamina B12 are multiple beneficii asupra sanatatii. Dintre acestea enumeram numai cateva:

Analgezic

Metilcobalamina, o forma de vitamina B12 reduce simptomele cauzate de parastezie, durerile ascutite sau spontane. Injectiile cu metilcobalamina au redus durerile de spate in cazul pacientilor fara deficient nutritionale.

Esential pentru creier

Metilcobalamina este esentiala pentru sistemul neuronal. Acest compus previne aparitia unor tulburari precum Alzheimerul sau dementa. Suplimentele cu cobalamina ajuta la regenerarea neuronala si reduce efectele negative ale ischemiei neuronilor.

Imbunatateste somnul

Cobalamina imbunatateste ritmul somn-veghe, ritmul circadian, repara sistemul limbic si restabileste echilibrul hormonal care tulbura somnul.

Reduce simptomele depresiei

La un studiu la care au participat pacienti cu depresie, s-a constatat ca dupa administrarea de vitamina B12, s-au redus simtitor simptomele.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.