Vitamina C, arma electorală a unui fost ministru care se vrea primar

Cu Vitamina, la Primărie. La această fază a ajuns campania fostului ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, candidat la Primăria Oradea. Potrivit ebihoreanul.ro, duminică, ex-ministrul a împărţit orădenilor pe care i-a întâlnit pe stradă cutii de vitamina C, şi nu oricum, ci personalizate: pe cutie scrie "Vitamina Cseke", alături de poza candidatului.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 12:23

„Au existat de-a lungul istoriei câteva produse descoperite de savanţi maghiari şi care au ajutat întreaga omenire. Eu propun ca simbol pentru programul „Oradea sănătoasă” un astfel de produs. Savantul maghiar se numeşte Szent-Gyorgyi Albert şi este premiant Nobel pentru medicină în 1937 pentru descoperirea, din ardeiul de Szeged, a vitaminei C. Eu propun ca simbol pentru Oradea sănătoasă vitamina C de la Cseke. Un savant maghiar a ajutat întreaga omenire şi eu propun ca un primar cu programul „Oradea sănătoasă” să-i ajute pe toţi orădenii„, a declarat Cseke duminică, într-o conferinţă de presă ţinută în faţa fostei farmacii a Ordinului mizericordienilor din Oradea.

După ce le-a împărţit tuturor jurnaliştilor câte o cutie din vitamina Cseke, asigurând că tabletele sunt omologate şi autentice, el intervenind doar asupra ambalajului, fostul ministru al Sănătăţii a pornit pe stradă, împărţind câte o cutie fiecărui orădean cu care s-a întâlnit. Nimeni nu l-a refuzat, ba chiar mulţi dintre cei întâlniţi s-au bucurat de cadoul primit, urându-i candidatului baftă la alegeri.