Vitaminele, posibilă soluţie pentru femeile care vor să rămână însărcinate

Vitaminele stimulează fertilitatea şi ar putea reprezenta o soluţie viabilă pentru femeile care doresc să rămână însărcinate, potrivit unui studiu publicat recent în revista Reproduction Biomedicine.

RomaniaTV.net
10 dec. 2011, 20:46
Vitaminele, posibilă soluţie pentru femeile care vor să rămână însărcinate

Studiul a evidenţiat faptul că 60% din femeile care iau vitamine, în timp ce urmează un tratament de inseminare artificială (IVF), rămân însărcinate la finalul acestui tratament, potrivit Mediafax. Prin comparaţie, doar 25% dintre femeile care apelează la acelaşi tratament, dar nu iau vitamine în acea perioadă, rămân însărcinate.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 56 de femei care doreau să rămână însărcinate. Jumătate dintre ele au primit vitamine, iar celelalte 28 de participante au primit suplimente cu acid folic. Rezultatele acestui studiu au reliefat faptul că femeile care au primit vitamine aveau mai multe şanse de a rămâne însărcinate.

Cercetătorii britanici au descoperit, totodată, că femeile care au primit vitamine au avut nevoie de mai puţine încercări de a rămâne însărcinate în cadrul procedurii IVF şi prezentau riscuri mai mici de a suferi o pierdere spontană de sarcină în primele trei luni după inseminarea artificială.