Vizită secretă a directorului Mossad în SUA pentru a discuta despre criza iraniană

Directorul Serviciului israelian de informaţii externe (Mossad), Tamir Pardo, a purtat discuţii secrete cu oficiali americani, în ultimele zile, pe tema programului nuclear iranian, informează ziarul Haaretz, în ediţia electronică.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 21:32
Vizită secretă a directorului Mossad în SUA pentru a discuta despre criza iraniană

Vizita neanunţată la Washington a directorului Mossad a fost dezvăluită în cursul audierilor organizate de Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA. În cursul sesiunii au fost audiaţi David Petraeus, directorul CIA, James Clapper, directorul Comunităţii naţionale de informaţii, şi Dianne Feinstein, preşedintele Comisiei.

În cursul sesiunii, Feinstein l-a întrebat pe Clapper dacă Israelul intenţionează să atace instalaţiile nucleare iraniene, oficialul american cerând discutarea acestui subiect după evacuarea din sală a jurnaliştilor.

Conform unor surse americane, Feinstein a anunţat apoi că s-a întâlnit zilele trecute la Washington cu directorul Mossad, iar Petraeus a precizat că discuţiile cu acesta s-au axat pe programul nuclear iranian.

Directorul CIA a subliniat că Israelul insistă că Iranul dotat cu arme nucleare ar fi o „ameninţare existenţială” la adresa statului evreu.