Vizită surpriză: Actriţa Hilary Swank în Bucureşti, pentru a ajuta câinii comunitari

Miile de câini comunitari de pe străzile Bucureştiului şi-au găsit un prieten de nădejde în persoana actriţei Hilary Swank, laureată a premiului Oscar, care a vizitat săptămâna trecută capitala României şi a demonstrat că este o adevărată luptătoare pentru drepturile animalelor, conform unui material publicat miercuri de Associated Press.

RomaniaTV.net
28 iun. 2012, 09:49
Vizită surpriză: Actriţa Hilary Swank în Bucureşti, pentru a ajuta câinii comunitari

Swank, care susţine că a învăţat cele mai multe lucruri din călătorii, nu pleacă niciodată de acasă fără compania lui Kai, un terrier Jack Russell pe care l-a salvat de pe străzile din Los Angeles. Aflată vineri la Bucureşti, ea a vizitat câteva proiecte lansate de fundaţia pentru animale Vier Pfoten care încurajează interacţiunea dintre câinii comunitari şi persoanele instituţionalizate, scrie Agerpres.

Conform agenţiei americane de presă, în Bucureşti trăiesc aproximativ 35.000 de câini comunitari.

Hilary Swank a oferit un interviu pentru agenţia americană de presă, în care vorbeşte despre devotamentul ei pentru animale, despre faptul că acestea ar trebui sterilizate şi că aceste animale ar trebui pregătite pentru a-i ajuta pe oamenii cu dizabilităţi.

„Cred că interacţiunea cu câinii poate fi benefică pentru acei copii care nu mai au încredere în oameni„, a declarat ea, conform AP. „Dragostea necondiţionată pe care o oferă un animal îi poate învăţa despre iubire, despre relaţii şi responsabilităţi şi autocontrol„, a mai adăugat ea.

Înainte de a părăsi Bucureştiul, Swank i-a îndemnat pe oameni să nu omoare câinii şi pisicile de pe străzi. „Eu cred în deviza ‘nu ucide!'”, a susţinut ea.