Vizită unică a lui Emmanuel Macron în Insulele Marchize. Preşedintele francez, întâmpinat cu o ceremonie surprinzătoare! – VIDEO

Președintele francez Emmanuel Macron a vizitat luni Hiva Oa în Insulele Marchize, ca parte a unei călătorii în Polinezia Franceză.

27 iul. 2021, 11:23
Vizită unică a lui Emmanuel Macron în Insulele Marchize. Preşedintele francez, întâmpinat cu o ceremonie surprinzătoare! – VIDEO

Vizită unică a lui Emmanuel Macron în Insulele Marchize. Macron a participat alături de primarul Hiva Oa, Joelle Frebault,  la o ceremonie de întâmpinare pe a doua cea mai mare dintre insulele marchize.

Vizită unică a lui Emmanuel Macron în Insulele Marchize. Preşedintele francez, întâmpinat cu o ceremonie surprinzătoare!

Emmanuel Macron și-a anunțat sprijinul pentru candidatura marchezilor la Patrimoniul Mondial UNESCO. Pentru această ocazie istorică, markezienii au oferit duminică seară (luni dimineața la Paris) un spectacol rar șefului statului cu o ceremonie tradițională de 600 de dansatori și muzicieni din cele șase insule marchize, îmbrăcați în ținute vegetale din auti, frunze conice.

Emmanuel Macron a fost întâmpinat de călăreți în echipament de luptă și de un „Mave Mai”, un cântec interpretat de un solist. „Partea noastră de identitate franceză este dorită și asumată: suntem marchizani, polinezieni, francezi și suntem mândri de asta, domnule președinte”, a declarat primarul Hiva Oa Joëlle Frébault.

Citeşte şi: Cine l-a pălmuit pe Emmanuel Macron? Bărbatul este pasionat de luptele cu sabia si a fondat „Cavalerii Mesei Pătrate”. Cunoscuţii spun despre el că îi place să joace roluri de epocă 
Ea l-a botezat apoi pe șeful statului cu un nume marchez : „Te Hakaiki Taha’oa”, „marele șef care merge departe”. Emmanuel Macron a fost apoi aclamat pentru că și-a început discursul salutând, cu câteva cuvinte în marcașan, fiecare insulă a arhipelagului. „Tezaurul nostru este această natură și această cultură”, „așa că voi lupta alături de tine, astfel încât să putem clasifica Insulele Marquesas la Unesco”, a anunțat el.

Președintele Macron a vizitat apoi situl arheologic din Upeke, alcătuit din mai multe platforme de piatră în mijlocul pădurii, pe sunetul tobelor cântăreților și a scoicilor.

 

El a fost invitat să prezideze o ceremonie tradițională, înarmată cu un sceptru, în compania primarului și a președintelui Fritch, care a asigurat că șeful statului va reveni pentru a sărbători clasificarea de către Unesco în 2025. Insulele Marquesas înseamnă ” un popor, o limbă, o cultură, un pământ, o mândrie „, a declarat primarul Ua Pou, Joseph Kaiha.

Citeşte şi: Emmanuel Macron, pălmuit în public. Momentul în care preşedintele Franţei este agresat în timp ce saluta mulţimea VIDEO