Vlad Chiricheş a rămas fără antrenor. Andre Villas-Boas a fost demis de la Tottenham

Clubul de fotbal Tottenham a anunţat luni că l-a demis pe antrenorul Andre Villas-Boas, a doua zi după umilitoarea înfrângere, 0-5, suferită acasă în faţa lui Liverpool în campionatul Angliei, relatează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
16 dec. 2013, 11:55
Vlad Chiricheş a rămas fără antrenor. Andre Villas-Boas a fost demis de la Tottenham

Tottenham Hotspur a indicat luni că s-a ajuns la un acord cu antrenorul Andre Villas-Boas pentru încheierea colaborării cu acesta. Decizia vine la mai puţin de 24 de ore de la înfrângerea suferită pe Tottenham pe teren propriu, scor 0-5, cu FC Liverpool.

Fundaşul român Vlad Chiricheş nu a fost duminică în lotul lui Tottenham, care, după 16 etape, este în clasament pe locul 7, la 8 puncte de liderul Arsenal şi la cinci puncte de locul 4, ultimul care asigură prezenţa în Liga Campionilor. Echipa londoneză are un golaveraj 15-21, marcând astfel în campionat mai puţin de un gol pe meci. Gruparea londoneză a cheltuit mai mult de 100 de milioane de lire sterline în intersezon pentru aducerea de jucători, după cum notează Agerpres.

Villas-Boas asigurase că îşi asumă responsabilităţile şi nu va demisiona după meciul cu Liverpool, care a adus cel mai greu eşec pe teren propriu înregistrat de Spurs în ultimii şaisprezece ani. Liverpool nu mai obţinuse niciodată o victorie atât de clară pe arena White Hart Lane.

Tehnicianul spera ca echipa lui să se regăsească, aşa cum a făcut-o după înfrângerea cu Manchester City, 0-6 pe 24 noiembrie. Tottenham a reacţionat bine după dezastrul în faţa lui City, remizând cu Manchester United (2-2), apoi învingându-le pe Fulham şi Sunderland, de fiecare dată cu scorul de 2-1.

Villas-Boas o pregătea pe Tottenham din iulie 2012. Sub conducerea lui, formaţia a încheiat sezonul trecut pe locul 5 şi a ajuns până în sferturi de finală în Europa League.

Printre numele vehiculate să-i ia locul lui Andre Villas-Boas se numără Fabio Capello, Roberto Di Matteo şi Michael Laudrup.