Vlad Chiricheş, mesaj pentru FANII NAŢIONALEI. Ce s-a petrecut la meciul cu ALBANIA

Vlad Chiricheş, căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, a susţinut, marţi, o conferinţă de presă în care a vorbit despre experienţa "tricolorilor" la Euro 2016.

21 iun. 2016, 09:16
Vlad Chiricheş, mesaj pentru FANII NAŢIONALEI. Ce s-a petrecut la meciul cu ALBANIA

Vlad Chiricheş a vorbit despre ratarea calificării şi despre viitorul echipei naţionale a României.

„Am un sentiment de tristeţe şi amărăciune! E trist că ne-am întors foarte repede. Nu ne aşteptam la un astfel de deznodământ, dar asta a fost să fie. Cred că am fost determinaţi şi am avut o atitudine bună. Precipitarea intervine când jocul nu îţi iese aşa cum ţi-ai dori. Am încercat să avem o atitudine bună în toate cele trei meciuri, să fim puternici. Poate nu am reuşit să facem asta pe toată durata partidelor. Se pare că nu a fost de ajuns să avem o atitudine bună. Cred că au fost multe momente cheie care şi-au spus cuvântul. În meciul cu Franţa a fost primul gol venit după un fault. În al dolilea meci, o neatenţie. Ne aşteptam la critici pentru că nu am făcut un Campionat European bun. E normal ca atunci când termini pe ultimul loc să te aştepţi la critici. Nimeni nu e mulţumit şi suntem conştienţi că trebuia să facem mai mult. Trebuie acum să trecem peste acest moment, e timpul să ne gândim la viitor […] Aşteptările erau mari, ne doream foarte mult. Credeam că putem să facem mai mult, pentru că am văzut cum ne-am comportat în calificări şi aveam credinţa că puteam reuşi mai multe”, a declarat Vlad Chiricheş.

NAŢIONALA a revenit în ROMÂNIA. Iordănescu: „E vina mea, lăsaţi jucătorii în pace!”

Despre meciul cu Albania, căpitanul „tricolorilor” a spus: „A fost o neatenţie şi asta a dus la golul primit. Eu cred că în meciul cu Albania, poate nu am fost atât de percutanţi, mai concentraţi. Dar cred că am avut controlul jocului. Ei în prima repriză nu poţi spune că au avut ceva faze să înscrie. Nu am reuşit să înscriem, să avem mai multe şanse de gol. Toată lumea şi-a dorit foarte mult. Probabil şi presiunea foarte mare, aveam nevoie de o victorie”.

Vlad Chiricheş a vorbit şi despre viitorul selecţioner: „Nu cred că ar trebui să-mi dau eu cu părerea despre ce selecţioner va veni. Sper ca cei din Federaţie să ia decizia cea mai bună, o decizie care să ne ajute pe noi să performăm. Cred că cine va veni trebuie să încerce să creeze un grup la fel de puternic cum a fost în calificările pentru acest Campionat European şi să încercăm să ne calificăm la CM din 2018”.

Mesajul pentru suporteri al lui Vlad Chjiricheş: „Ştim foarte bine că nu am reuşit să le aducem bucurie în această perioadă. Am văzut o mare parte a suporterilor cu speranţe şi am încercat să facem tot ce am putut noi mai bine. Nu am reuşit şi îmi pare rău pentru deziluzia asta. Ne doream enorm să îi vedem în stradă, să îi facem fericiţi”.