Vlad Ciurea atrage atenţia asupra obiceiurilor care ne scurtează viaţa: „Nu vă spun la ce boli duc, pentru că o să vă speriați!” Ce să faci ca să trăieşti mai mult

Neurochirurgul Vlad Ciurea atrage atenţia asupra obiceiurilor care ne îmbolnănesc şi care ne scurtează viaţa. Medicul spune cum putem să trăim mai mult.

29 mart. 2022, 11:56
Vlad Ciurea atrage atenţia asupra obiceiurilor care ne scurtează viaţa: „Nu vă spun la ce boli duc, pentru că o să vă speriați!” Ce să faci ca să trăieşti mai mult

Vlad Ciurea atrage atenţia asupra obiceiurilor care ne scurtează viaţa. Medicul avertizează că certurile, scandalurile şi supărările nu duc la nimic bun, din contră, ne scurtează viaţa.

Vlad Ciurea atrage atenţia asupra obiceiurilor care ne scurtează viaţa

Neurochirurgul susţine că certurile şi scandalurile distrug celulele nervoase, astfel că ajungem să trăim mai puțin.

Citeşte şi Greşeala pe care fiecare român o face în fiecare dimineaţă. Anunţul făcut de Vlad Ciurea!

”Cel mai bine este să fii purtător de pace. Aceste conflicte interumane, certurile, scandalurile, nu duc la nimic bun. S-a dovedit că noi, în sistemul nervos, avem un număr de celule nervoase. Noi trăim, gândim, parlamentăm, iubim, ne certăm, totul cu aceste celule nervoase.

Și aceste celule se pierd. Într-o secundă pierdem o celulă. Și totuși, scrie și în Biblie, s-a dovedit și în fiziologia umană, că noi putem trăi aproape 300 de ani. Este incredibil! Cu ce ne-a dat Dumnezeu! Cu creierul pe care ni l-a dat. Și de ce nu trăim?  Pentru că ne certăm! Ne invidiem, ne certăm, suntem pe NU, suntem Gică Contra, cum a spus unul ceva, nu, nu e bine!

Deci toate lucrurile acestea, stările conflictuale, scandalurile, divorțurile, furia, agresivitatea, toate astea duc la ruperea celulelor nervoase pe care le pierdem”, a povestit medicul în podcastul lui Mihai Morar, Fain și Simplu.

Acesta a explicat cât este de important să gândim pozitiv, să fim optimiști și să zâmbim. Doar aşa putem evita apariţia problemelor de sănătate.

”Câți oameni nu stau noaptea și au coșmaruri și se gândesc ce au făcut peste zi și ce o să facă mâine, asta iar duce la un număr mare de celule pierdute. Și toate aceste pierderi pe care le avem duc la fenomene nervoase, nu vreau să vă spun la ce boli, ca să nu vă speriați…

Trebuie să le prețuim, să le folosim, să gândim pozitiv indiferent ce se întâmplă. Noțiunea de optimism, de zâmbet, este foarte importantă pentru toți”, a mai explicat neurochirurgul.

Citeşte şi Vlad Ciurea: „Bea asta dimineața, pe stomacul gol”. Care este greşeala prin care atragem bolile grave