Vlad Cosma: Am avut mai multe identităţi în dosarul lui Sebastian Ghiţă. Înalta Curte sesizează Curtea Constituţională

Vlad Cosma s-a prezentat vineri dimineață la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde are loc un nou termen în dosarul lui Sebastian Ghiță. El a declarat că a avut mai multe identităţi protejate. Judecătorii Înaltei Curţi au decis să sesizeze Curtea Constituţională.

RomaniaTV.net
20 apr. 2018, 08:04
Vlad Cosma: Am avut mai multe identităţi în dosarul lui Sebastian Ghiţă. Înalta Curte sesizează Curtea Constituţională

Totul a plecat de la declarațiile lui Vlad Cosma care a spus că a avut „cel puțin două identități” în acest dosar.

„Au fost citați mai mulți martori protejați, cred că cinci sau șase. Întrucât eu nu mai știu numele pe care l-am avut în acest dosar, m-am prezentat în cazul în care sunt și eu unul dintre acești martori protejați. Îmi doresc să asist la acest termen, pentru că voi constata că aceiași martori falși care au fost folosiți în dosarul meu se vor regăsi și la acest termen. Sunt aceiași martori folosiți de Onea și Negulescu în majoritatea dosarelor penale de la Ploiești. Cu siguranță veți constata, astăzi, că nu eram singurul martor cu cel puțin două identități. Se va confirma tot ceea ce am spus și tot ceea ce am prezentat. Nu mai țin minte numele conspirativ. Știu ce am declarat în sală la ultimul termen, faptul că am avut mai multe identități. Doresc să renunț la această invenție a dlui Onea și a dlui Negulescu și că doresc să fiu audiat în calitatea reală. Această formalitate a martorilor protejați era o invenție impusă de către procurorii de la Ploiești pentru a putea minți în declarații cum voiau dânșii”, a spus Vlad Cosma, la sosire la ÎCCJ.

Completul ÎCCJ va trimite o sesizare către CCR cu privire la „martorii protejați” din dosarul lui Sebastian Ghiță. Judecătorii ÎCCJ au spus că nu este posibil ca într-un dosar să fie audiată aceeași persoană care are două identități, pentru că se pune problema când spune adevărul. Avocatul inculpaților a fost de acord cu această sesizare, în timp ce procurorul DNA s-a împotrivit.