Vlad Filat despre demisia lui Gaburici: Este regretabil, dar gestul e de apreciat

Decizia premierului Chiril Gaburici de a demisiona din funcție este regretabilă, dar gestul este de apreciat. Declarația îi aparține lui Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat, formațiune care face parte, alături de Partidul Democrat, din actuala coaliție guvernamentală de la Chișinău care l-a propus în funcția de premier pe Chiril Gaburici.

12 iun. 2015, 11:39
Vlad Filat despre demisia lui Gaburici: Este regretabil, dar gestul e de apreciat

”Regret că Chiril Gaburici a trebuit să ia această decizie. Este o decizie regretabilă având în vedere situația în care se află Republica Moldova. Este însă o decizie firească, având în vedere speculațiile cu privire la studiile sale. Eu apreciez. Este un pas curajos”, a afirmat liderul PLDM, citat de agenția Unimedia, potrivit Agerpres.

Premierul moldovean Chiril Gaburici, audiat de procurori în dosarul legat de diplomele sale de studii

În același timp, Partidul Democrat, condus de Marian Lupu, consideră că situația creată trebuie să grăbească formarea unei majorități parlamentare pentru susținerea guvernului.

”Considerăm că hotărârea luată de domnul Gaburici nu va genera instabilitate politică, fiind vorba despre o decizie personală. Apreciem că această situație nouă va trebui sa grăbească resetarea coaliției și formarea unei noi majorități pentru susținerea guvernului, o majoritate mai puternică și mai eficientă, în beneficiul cetățenilor”, se arată într-un comunicat al PD, preluat de Radio Chișinău.

Premierul moldovean, explicaţii cu privire la ancheta în care este implicat

De aminitit că, după alegerile parlamentare din noiembrie 2014, PLDM și PD au preferat o alianță minoritară susținută de comuniști, în detrimentul unei coaliții proeuropene cu Partidul Liberal, condus de Mihai Ghimpu. Guvernul condus de Chiril Gaburici a fost confirmat de parlamentul de la Chișinău în februarie, cu voturile coaliției minoritare și cu cele ale comuniștilor lui Vladimir Voronin.