Vlad Filat rămâne în arest. Curtea de Apel Chişinău a repins recursul avocaţilor

Curtea de Apel din Republica Moldova a respins joi recursul depus de avocații fostului premier Vlad Filat împotriva hotărârii de săptămâna trecută a Judecătoriei Buiucani din Chișinău care prevede prelungirea arestării preventive în cazul liderului liberal-democrat până la 13 ianuarie 2016.

RomaniaTV.net
17 dec. 2015, 17:22
Vlad Filat rămâne în arest. Curtea de Apel Chişinău a repins recursul avocaţilor

„Noi nu suntem de acord cu decizia magistraților cel puțin din două considerente. Acele elemente care sunt numite probe au fost colectate cu încălcări grave de procedură și sunt nule, de asemenea credem că martorii și denunțătorii au fost constrânși psihic pentru a depune mărturii”, a declarat avocatul lui Filat.

Vlad Filat a fost reținut la 15 octombrie, în aceeași zi după ce el fost lipsit de imunitate parlamentară, și de atunci mandatul de arest preventiv în cazul său a fost prelungit de trei ori, ultima data la 10 decembrie. Fostul premier este cercetat penal pentru corupție și trafic de influență, acuzații pe care el le consideră fabricate la comanda adversarilor săi politici.

La 30 noiembrie, Vlad Filat a intrat în greva foamei în semn de protest față de condițiile din penitenciarul în care se află, dar el a renunțat la această formă de protest la 14 decembrie din cauza stării sale de sănătate, după cum au indicat avocații săi.

Avocatul său Igor Popa a anunțat săptămâna trecută că a depus o plângere în numele clientului său la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în care fostul premier condamnă statul moldovean pentru încălcarea drepturilor sale.