Vlad Grigorescu, ministrul Energiei, declară că a închiriat un site cu 60.000 de lei pe lună

Victor Grigorescu, ministrul Energiei, a declarat că bunul din închirierea căruia a obţinut aproape 800.000 de lei este o platformă online. Practic, Vlad Grigorescu a cedat folosirea platformei către un off-shore, pe perioade de câteva luni, şi a primit în schimb aproximativ 60.000 de lei pe lună.

06 oct. 2016, 06:36

Victor Grigorescu, ministrul Energiei, sustine ca bunul mobil pretios pe care nu l-a putut declara pana acum din motive de confidentialitate este un site. L-a inchiriat de doua ori, cateva luni, cu 791.500 de lei, scrie Hotnews.ro

Scurta precizare cu privire la aceste speculatii nefondate cu privire la avere. In primul rand, aceasta tranzactie a fost trecuta in declaratia mea de avere. Aceasta tranzactie a fost inceputa si a fost finalizata cu mult inainte sa ma fi gandit vreodata sa ma ocup de aceasta functie ministeriala. Pentru a inlatura orice speculatie si pentru a pune punct acestor discutii, as dori sa adaug niste precizari. Obiectul tranzactiei mentionate este o platforma online dedicata analizei politicilor europene, in special politicile comerciale comune ale Uniunii Europene, domeniu in care eu sunt specializat. Este un proiect personal la care eu am lucrat inainte sa ocup orice functie de genul asta. Este o realizare proprie. Ceea ce mi-am dorit de la aceasta platforma este sa fie un start-up functional si atractiv. Aceasta platforma electronica a fost inregistrata pe un domeniu de internet monitor eu.com. A fost mai apoi cedata folosinta pentru o perioada limitata de timp catre o companie. 

Mi-am dorit ca acest proiect sa se dezvolte intr-o platforma de anvergura. Acest lucru nu s-a intamplat. La sfarsitul acestei tranzactii, inainte de a ma gandi sa ocup aceasta functie, am obtinut un venit pe care l-am impozitat in Romania. In ceea ce priveste investigatia Agentiei Nationale de Integritate, este cat se poate de normala. Orice functionar public este subiectul unei astfel de verificari, care vizeaza in ansamblu averea. Aceasta investigatie a fost declansata ca urmare a unei solicitari a unei persoane fizice, inteleg. Este o investigatie bine venita si eu cred ca ea va clarifica toate aspectele si vom inchide aceste specualatii

Este o chestiune deja in curs, asa cum ANI a si comunicat. Isi urmeaza cursul firesc. Nu este pentru prima data cand ANI face astfel de investigatii si cred din nou ca este un lucru absolut normal”, a spus ministrul Vlad Grigorescu.

La o lună de la numirea ca ministru al Energiei, pe 17 decembrie 2015, Victor Vlad Grigorescu a semnat declarația de avere de început de mandat. Conform acesteia, încasa anual 568.050 lei din „cedarea folosinței bunurilor”. În ciuda faptului că formularul declarației de avere cere în mod expres să fie specificată sursa veniturilor (nume și adresă), Victor Vlad Grigorescu a ignorat acest lucru.

Cu greu şi la insistenţele presei a dezvăluit că a primit bani de la un off-shore căruia i-aînchiriat un bun, iar ulterior a precizat că este vorba de o platformă online, care i-a adus 60.000 de lei pe lună. Din ultima declaraţie de avere reiese că a obţinut 237.000 de lei din cedarea bunului respectiv în perioada ianuarie – aprilie 2015 către o companie off-shore.

Citeşte şi: Ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, primeşte 10.000 euro pe lună de la un offshore din Turks&Caicos