Vlad Mixich: Pentru fiecare caz nou infectat de coronavirus ne așteptăm să vedem într-o lună alte 244 de cazuri noi

Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, a explicat pe pagina sa de Facebook ce ar trebui făcut pentru a reduce răspândirea coronavirusului.

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 08:46
Vlad Mixich: Pentru fiecare caz nou infectat de coronavirus ne așteptăm să vedem într-o lună alte 244 de cazuri noi

„Un calcul simplu: pentru fiecare caz nou infectat de coronavirus ne așteptăm să vedem într-o lună alte 244 de cazuri noi. Asta pentru că fiecare caz nou infectează alți 2.5 și la rându-le fiecare dintre aceia infectează alți 2.5 și tot așa exponențial.

Acum atenție: dacă reușim să înjumătățim frecvența contactelor => fiecare caz nou infectat de coronavirus va infecta 1.25 persoane, în loc de 2.5 persoane. Asta înseamnă că ne putem aștepta să vedem într-o lună alte… 4 (PATRU!) cazuri noi.

Înțelegeți acum de ce reducerea cât de mult posibil a contactelor sociale, spălatul pe mâini și anularea călătoriilor este importantă? Diferența e de la 244 noi cazuri pe lună la doar 4 noi cazuri pe lună produse de o persoană nou infectată.

[calculul de mai sus îi aparține lui Adam Kucharski, matematician epidemiolog la Școala de Sănătate Publică și Boli Tropicale din Londra]”, a scris Mixich pe Facebook, luni.