Vlad Moisescu: „Nu am luat niciun leu şpagă. Dacă procurorii aveau probe, le aduceau”

Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, a declarat miercuri, la ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că nu a luat niciun leu şpagă. El susţine că procurorii nu au probe care să demonstreze că a primit mită pentru a face trafic de influenţă.

24 iun. 2015, 09:43
Vlad Moisescu: „Nu am luat niciun leu şpagă. Dacă procurorii aveau probe, le aduceau”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă miercuri contestaţia formulată de procurorii DNA, după ce tot instanţa supremă a decis, în 19 iunie, ca Andrei Chiliman, consiliera acestuia, Ioana Costescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi consilierul local al Sectorului 1 Ion Brad să fie cercetaţi sub control judiciar.

Vlad Moisescu a spus, la ieşirea de la ICCJ, că nu a luat niciun leu şpagă. Întrebat dacă se aşteaptă ca procurorii să îl acuze de noi fapte de trafic de influenţă şi să prezinte noi probe, Moisescu a spus că dacă anchetatorii aveau aceste probe, le aduceau.

La ICCJ a fost şi Andrei Chiliman, care a spus că justiţia trebuie lăsată să îşi facă treaba.

CITEŞTE ŞI Primarul Andrei Chiliman, la ICCJ. Procurorii DNA au contestat decizia instanţei de a-l lăsa în libertate

Vlad Moisescu şi Ioana Costescu sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă, iar Andrei Chiliman şi Ion Brad, de constituirea a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă.

Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita și încasa comisioanele și dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu și Ion Brad derulau activități de determinare a plății comisioanelor și de încasare a acestora, iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societăților agreate în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor și, ulterior, pe parcursul derulării acestora.

Banii primiți de la reprezentanții societăților comerciale au fost împărțiți în următoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% PNL — filiala Sector 1.

DNA arată că diferența de 15% a fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcționarilor care au sprijinit, în diferite modalități, la derularea activităților ilicite.

CITEŞTE ŞI VLAD MOISESCU, despre împrumutul fabulos de la soacră: „N-am ascuns nimic”. Cine este Flavia Ciocodei VIDEO

Gruparea ar fi obținut astfel peste 8 milioane de euro de la SC Straco SRL, reprezentată de Traian Horpos și Alexandru Horpos, sumă ce reprezenta 10% din plățile efectuate de către Primăria sectorului 1 către firmă, în perioada 2007 — 2014, în baza contractelor încheiate cu instituția publică. De asemenea, grupul a obținut de la SC Romair Consulting SRL, reprezentată de Gheorghe Boeru, suma de 300.000 lei.

Procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru până la concurenţa sumei de trei miliarde de lei pe bunurile lui Andrei Chiliman şi ale celorlalţi trei inculpaţi.