Vlad Moisescu (PNȚCD): Iohannis nu este un briceag elveţian care rezolvă toate problemele României

PNŢCD consideră că remanierea unor miniştri este menită să acopere scandalul accidentului aviatic din Apuseni.

RomaniaTV.net
10 feb. 2014, 17:16
Vlad Moisescu (PNȚCD): Iohannis nu este un briceag elveţian care rezolvă toate problemele României

„Adevărata cauză a acestui demers este de a acoperi scandalul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, care a arătat ţării că Guvernul şi structurile statului nu funcţionează şi a creat mari probleme în electorat. Pentru a acoperi acest scandal, Crin Antonescu şi Victor Ponta regizează pentru a da impresia că USL e o formulă validă de guvernare”, a spus președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, conform Agerpres.

Potrivit liderului PNŢCD, USL doreşte să îşi reconfirme prin vot în Parlament „argumentul de autoritate şi forţă în faţa românilor”.

„Parlamentul va rămâne sub guvernarea USL un instrument al puterii, nu avem un Parlament al României, avem o instituţie care e furată de partidele politice. Parlamentul nu votează legi pentru români, ci pentru interesele partidelor care sunt în Parlament. (…) Aceasta stă în culmea corupţiei, instituţionalizarea corupţiei, USL e o alianţă stat, practic substituie instituţiile statului”, a mai spus Pavelescu, adăugând că USL se joacă de-a guvernarea şi dă un semnal că la Bucureşti nu e o stabilitate politică. Iohannis, „marionetă a lui Crin Antonescu”.

Preşedintele PNŢCD a mai susţinut că liberalul Crin Antonescu, prin aducerea în Guvern a lui Klaus Iohannis, încearcă să îşi întărească poziţia de candidat al USL Preşedinţie. La rândul său, prim-vicepreşedintele PNŢCD, Vlad Moisescu, a apreciat că PNL devine principalul factor de instabilitate guvernamentală. „Cred că e o premieră să te duci cu un guvern de învestitură în Parlament, într-un moment atât de delicat, negocierile cu FMI, într-o situaţie economică foarte grea”, a spus Moisescu. Este regretabil că o persoană precum Klaus Iohannis alege să fie o marionetă a lui Crin Antonescu, cu preţul încălcării legii, a apreciat Moisescu. „Prin impunerea lui Klaus Iohannis, PNL demonstrează că dispreţul acestei formaţiuni faţă de lege si faţă de Constituţia României a atins cote maxime. Într-o lejeritate totală de joc de poker, Crin Antonescu spune că articolul 105 din Constituţie nu mai e valabil. Articolul 105 din Constituţia României prevede, clar, că funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu exercitarea oricărei altei funcţii publice, de autoritate”, a explicat liderul creştin-democrat.Vlad Moisescu a explicat că există mai multe legi, precum Legea nr. 215/2001 şi Legea nr. 161/2003, care prevăd că primarul Klaus Iohanis trebuie să demisioneze înainte ca Guvernul să fie reînvestit în Parlament.

„Este regretabil că un om precum Klaus Iohannis alege să fie o marionetă a lui Crin Antonescu, cu preţul încălcării legii. Oricum nu înţeleg cum poate să-i trădeze pe sibienii care l-au ales cu covârşitoare majoritate şi să devină complicele unei guvernări dezastruoase pentru România”, spune prim-vicepreşedintele PNŢCD. Vlad Moisescu a comentat şi intenţia exprimată de Klaus Iohannis de a coordona Finanţele din poziţia de vicepremier: „Iohannis nu este un briceag elveţian care rezolvă toate problemele României. Din păcate, Iohannis devine, repet, prin acceptarea acestei funcţii, o marionetă în jocurile lui Crin Antonescu”.