Vlad Pascu, autorul tragediei din 2 Mai, continuă să sfideze. Ce le-a spus șoferul drogat judecătorilor: „Nu am spus asta până acum”

Vlad Pascu a continuat să facă declarații șocante în fața magistraților de la Tribunalul Constanța. Tânărul de 20 de ani susține că regretă ce a făcut, realizează dimensiunea faptelor sale, însă tot vrea să fie plasat în arest la domiciliu.

27 feb. 2024, 23:31
Vlad Pascu, autorul tragediei din 2 Mai, continuă să sfideze. Ce le-a spus șoferul drogat judecătorilor: „Nu am spus asta până acum”
Vlad Pascu, autorul tragediei din 2 Mai, continuă să sfideze. Ce le-a spus șoferul drogat judecătorilor: „Nu am spus asta până acum”

Vlad Pascu, autorul masacrului din stațiunea 2 Mai din luna august 2023, le-a spus magistraților de la Tribunalul Constanța că își regretă fapta, însă tot cere să fie plasat în arest la domiciliu pentru a putea studia.

Citește și: Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, anchetată disciplinar după ce i-a batjocorit pe părinții victimelor accidentului din stațiunea 2 Mai

Vlad Pascu, autorul tragediei din 2 Mai, continuă să sfideze legea

Beizadeaua de 20 de ani a spus în instanță că regretă faptele de care este acuzat, dar a folosit drept scuză faptul că nu a avut vizibilitate în momentul accidentului și că nu și-a imaginat o astfel de tragedie, pentru că nu credea că pot fi pietoni pe acel sector de drum.

„Cunosc acuzațiile care mi s-au adus și regret faptele. În legătură cu accidentul, vreau să subliniez două lucruri pe care nu le-am spus până acum. Vreau să subliniez faptul că nu am avut vizibilitate și nu am avut timp de reacție pentru a putea preveni acest lucru. S-au tot speculat diverse variante, că i-aș fi văzut, că i-aș fi lovit cu intenție… Nu aș fi avut niciodată intenția de a face o asemenea tragedie”, a spus Vlad Pascu în fața judecătorilor Tribunalului Constanța, potrivit Digi24.

În continuare, el a contestat măsura arestului preventiv, cerând în mod repetat să fie plasat în arest la domiciliu pentru a se putea pregăti de admiterea la facultate. Vlad Pascu susține că își asumă faptul că s-a urcat la volan drogat, însă nu credea că pe acel de drum pe care circula cu viteză excesivă se află pietoni.

„Eu veneam din Vama Veche. Nu scuză cu nimic că eu am urcat la volan sub influența substanșelor, înțeleg chestia asta și îmi asum. Conștientizez… Conform Legii Anastasia, nu cer suspendarea pedepsei, având în vedere că sunt două persoane care au decedat și eu am produs aacidentul sub influența substanțelor psihoactive. Vreau să precizez ca eu doar încercam să ajung la cazare, nu am luat niciodată în calcul să produc o asemenea tragedie, conducând pe un drum public unde nu mă așteptam niciodată să fie (pietoni), pe un drum unde limita de viteză este de 90 km/h, se poate vedea și în expertiza unde a fost accidentul. De asemenea, arestul la domiciiliu… Am cerut astfel de schimbare de masură preventivă pentru a putea să pregatesc studiile, să dau la facultate. În măsura arestului preventiv nu se pot face studii, nu ai dreptul la educație”, a mai declarat Vlad Pascu.

Cu toate aceste motivări, tânărul teribilist va rămâne în continuare în spatele gratiilor. El se află în arest preventiv din data de 20 august 2023, solicitând anterior înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură preventivă mai blândă. Instanța, însă, i-a respins cererea.

Citește și: Bombă în dosarul lui Vlad Pascu! Dealerul tânărului care a ucis trei adolescenți în stațiunea 2 Mai ar putea fi eliberat