Vlad Pascu rămâne în arest! Autorul accidentului mortal de la 2 Mai nu mai are șanse la libertate

Magistraţii Judecătoriei Mangalia au decis să îl menţină pe Vlad Pascu în arest preventiv pentru încă 30 de zile.

24 ian. 2024, 15:51
Vlad Pascu rămâne în arest! Autorul accidentului mortal de la 2 Mai nu mai are șanse la libertate
Vlad Pascu rămâne în arest! Autorul accidentului mortal de la 2 Mai nu mai are șanse la libertate

Magistraţii Judecătoriei Mangalia au decis să îl menţină în arest preventiv pe Vlad Pascu, autorul accidentului de vara trecută de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri, pentru încă 30 de zile. Decizia instanţei nu este însă definitivă.

Citește și: Maru, dealerul lui Vlad Pascu, șoferul drogat din 2 Mai, rămâne în arest preventiv pentru trafic de droguri

Vlad Pascu rămâne în arest

Magistraţii au decis să respingă cererile formulate de avocatul lui Vlad Pascu de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură.

Constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului Pascu Matei Vlad şi menţine arestarea preventivă a inculpatului arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate. Măsura dispusă va fi adusă la cunoştinţa inculpatului prin administraţia locului de deţinere. În baza art.275 alin.3 Noul Cod proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în minuta instanţei.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5:25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. Autorul masacrului a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit ulterior de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna septembrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Mangalia.

Tânărul a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT și într-un alt dosar, împreună cu părinţii săi pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Citește și: Ce a apărut la mormântul lui Sebi Olariu, tânărul ucis de Vlad Pascu. Tatăl lui a filmat totul și a publicat imaginile: „Vrem viața pe care o aveam înainte”