Premierul Cîţu anunţă măsuri speciale în zonele cu număr mare de cazuri COVID: Să permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să laşi locuri libere!

Florin Cîțu le-a cerut lui Valeriu Gheorghiță și ministrului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare și unde sunt locuri libere pe platforma de vaccinare să fie permisă vaccinarea persoanelor din etapa 3.

08 mart. 2021, 10:43

Premierul Cîţu anunţă măsuri speciale în zonele cu număr mare de cazuri COVID. Şeful Guvernului a mărturisit  că a verificat situația din Timiș și a aflat că sunt 20.000 de locuri libere în platforma de vaccinare.

Premierul Cîţu anunţă măsuri speciale în zonele cu număr mare de cazuri COVID: Să permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să laşi locuri libere!

”Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa 1 și etapa 2 nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa 3. Cer mai multă atenție”, a spus premierul Cîțu.

Premierul a mai spus, legat de carantinarea Timișoarei, că ”nu îmi explic cum să ajungi să ai 20.000 de locuri libere (la vaccinare – n.red.) și să fii în carantină. Primarul și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult pe tema vaccinării. E clar că acolo nu s-au respectat regulile și nu au fost sancționați”.

Până duminică, 7 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 828.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.288 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 20.900 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 06.03.2021 (10:00) – 07.03.2021 (10:00) au fost raportate 46 de decese (19 bărbați și 27 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Călărași, Cluj, Constanța, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 18 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 14 decese la categoria de peste 80 de ani.

Citeşte şi: Florin Cîţu a vorbit  despre valul trei al pandemiei. Vor fi sau nu noi restricţii în România? Anunţul făcut de premier: Totul depinde de evoluţie!


loading...
Partenerii noștri