Vlad Voiculescu: Cîțu trebuie să plece. A încercat să dea un tun mai mare şi în mod mai grosolan decât Dragnea însuși

Vlad Voiculescu, ministrul USR PLUS revocat de la Ministerul Sănătăţii, susţine că Florin Cîţu trebuie să plece de la Palatul Victoria "pentru că a încercat să dea un tun mai mare și în mod mai grosolan decât Dragnea însuși".

02 sept. 2021, 13:34
Vlad Voiculescu: Cîțu trebuie să plece. A încercat să dea un tun mai mare şi în mod mai grosolan decât Dragnea însuși

„USR PLUS va rămâne de data asta ferm pe poziție. Cîțu trebuie să plece . Pentru toate motivele pentru care trebuia să plece în aprilie și pentru câteva în plus: printre altele, pentru că a încercat (împotriva legii, împotriva coaliției, împotriva interesului României) să dea un tun mai mare și în mod mai grosolan decât Dragnea însuși”, susţine Vlad Voiculescu, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu: Cine vrea ca acest Guvern să pice, va semna moţinea PSD, restul sunt poveşti

Fostul ministru al Sănătăţii demis de Flori Cîţu avertizează că „în astfel de zile urâte se văd adevăratele interese ale politicienilor” şi că „urmează zile urâte de manipulări în presă, de atacuri la USR PLUS, de îndemnuri aparent binevoitoare la „discuții”, „înțelegere”, urmează zile triste în care veți vedea din nou – ca și în aprilie – cum oameni pe care îi credeai întregi se transformă în butoane”.
„Nu citez proverbe, dar este unul care este potrivit în astfel de situații: „𝑁𝑢 𝑐𝑎̆𝑡𝑎 𝑙𝑎 𝑐𝑎̂𝑖𝑛𝑒, 𝑢𝑖𝑡𝑎̆-𝑡𝑒 𝑙𝑎 𝑠𝑡𝑎̆𝑝𝑎̂𝑛.”, conchide Vlad Voiculescu.

USR PLUS, apel disperat către PSD şi AUR: „Cerem celorlalte partide politice să depunem şi să votăm urgent moţiunea! Florin Cîţu trebuie să plece!”

USR PLUS merge în continuare pe ideea lansată miercuri seară, de a susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu, deşi nu este încă clar în ce formă va fi depusă aceasta şi de cine va fi semnată.

„Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion.

Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.

Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.

Florin Cîțu trebuie să plece.

Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coalția îi retrage sprijinul politic.”, este comunicatul postat joi pe pagina de Facebook a USR PLUS.

Citeşte şi: Ludovic Orban iese la atac înainte de şedinţa PNL convocată de Cîţu: „Cred că nu aveţi îndoieli legate de capacitatea mea de a asigura o majoritate parlamentară mai solidă”